Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
nikolovvd - майстор
Заради тази тема вчера си поиграх и накрая издевателствах с личния си лаптоп купен за 60 лв. ІІ-ра ръка.
На кратко - на Celeron M 1.73 GHz и 1GB RAM, му смених диска с 120 GB SSD Samsung Evo и инсталирах Windows 10.
Много ме зарадва с бързодействие и затова го сложих на друг лаптоп с двуядрен процесор и 2 GB RAM, за да му се порадвам още повече. :)
DundyTheCroc - майстор
Николов, браво, можеш ли да дадеш по-конкретни данни от преди и след замяната със ССД, стига да си правил тестове де.
sstefanov - майстор
За да те зарадва още повече с бързодействие, смени Windows-а с Linux с LXDE или нещо подобно.
nikolovvd - майстор
DundyTheCroc, преди беше с 60 GB и ХР, като зареждаше за няколко минути. След интервенсията, от стартирането на BIOS-а до зареждането на 10-ката минават 20-25 секунди. Не коментирам намалената консумация, която удължава живота на батерията.
montoya - майстор
120гб самсунг ево за системен е перфектно и върви на цена около 130 лв. И колкото и да не понасям самсунг като фирма като си купувах моето ссд, доста изчетох и се разбира, че при ссд-тата са номер 1. С най добрата колекторска система и работа за оптимизиране на диска и запазването му за по дълго време :supz:
infomar
Никой не взе отношение към :

Seagate Laptop SSHD 2.5" 500GB 5400rpm 64MB SATA3 ST500LM000
http://www.storagereview.com/seagate_ss ... st500lm000

Не ми се присмивайте, но това ми беше фаворита/(този мислех да закупя) за системен и DATA диск, преди да подскажете за 120 GB SSD Samsung Evo.
toolegittoquit - майстор
montoya написа:
И колкото и да не понасям самсунг като фирма като си купувах моето ссд, доста изчетох и се разбира, че при ссд-тата са номер 1.
Intel са най-добрите. Но и цените са им "хубави". Само те не бяха се осрали с бъгави firmware и най-разнообразни проблеми. Най-добрата, ама друг път. Пиши в Интернет Samsung SSD Firmware problem.
infomar написа:
Никой не взе отношение към.
Хибридно е. Става. Въпреки, че като ще купуваш HDD, По-добре търси голям капацитет. Разни хора, разни идеали. Зависи какви са ти приоритетите.
MamaMy - майстор
infomar написа:
Никой не взе отношение към :

Seagate Laptop SSHD 2.5" 500GB 5400rpm 64MB SATA3 ST500LM000
http://www.storagereview.com/seagate_ss ... st500lm000

Не ми се присмивайте, но това ми беше фаворита/(този мислех да закупя) за системен и DATA диск, преди да подскажете за 120 GB SSD Samsung Evo.
Аз ти казах. С такъв съм и съм много доволен. Няма никакъв проблем и върви много бързо. Лаптопа е Т61 с Уиндос7
nikolovvd - майстор
По принцип лаптопите се прадлагат както с SSD, така и с HDD. Зависи за какво ще го ползваш.
Аз съм по-склонен да си купя лаптоп с SSD и да си съхрянявам работата на едно DS415+ с два деска по 2-3 TB.

Прикачен файл

LT.jpg Ето снимка на това, за което споменах по-горе.
miroki - майстор
Самсунг е сеагейт. Та хубави са.
При замерване бързодействие HDD и SSD го направете след 2 чисти инсталации. Обичайно не се прави и за HDD-то и се получава огромна разлика, поради вече омазаната система.

Тема "Препоръчайте ми вътрешен HD за лаптоп." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: