• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
torbalan - Дървен философ
https://www.mediafire.com/upgrade/
Сигурно има още хиляди сайтове, като този... Просто този е първия, който намерих с гугъл.
От гугъл също предлагат хостинг, но не знам какви са им цените.

1T за 10 лева на месец. Ако платиш за цяла година на куп - за 7 лева на месец...

И нямаш грижи с архиви и т.н.

Това ако искаш да си спокоен...

На въпроса ти за един или два диска - като харесаш диск, търсиш ревюта... Ако има склонност към дефектиране ще пишат хората...
nikolov333 - майстор
И колко пари ти излезе спасяването..?
kosata - специалист
С покупката на диск всичко е късмет и качественно захранване,че евтините правят големи поразии!А относно марките всички се правят в Китай!Тъй , че какъвто и да вземеш........
plamen6703 - майстор
il_iliev написа:
Не знам точно как ми е спасена информацията от диска. Просто я получих на няколко ДВД диска.
Не ме бърка външният диск да е по-малък от 1Терабайт. Само не знам коя марка дискове са качествени да си купя от тях. Варианта с два диска по 500гига байта по-добър вариант ли е?
Варианта с избор на SSD хард диск е добър вариант за твоя случай!
toolegittoquit - майстор
plamen6703 написа:
Явно разбираш и от компютри. От всичко. Корифей си ти.
Колко е цената на единица обем на SSD и колко е на HDD? Можеш ли да си позволиш да си купиш 500GB SSD, така както 500GB HDD? А хибридните харддискове са смешна работа - те са да ти забързат малко работата, нищо повече.
SSD не е кой знае колко по-стабилен в момента. Технологията си има недостатъци.
За стабилна работа RAID 1 или RAID 0+1 е най-удачно. На машинка с хубаво захранване, UPS и защита от пренапрежения.
п.п Аз забравих, ти сигурно и SSD-та продаваш. И ще получи оферта на ЛС за изгодно SSD от теб... [-X
toolegittoquit написа:
...
За стабилна работа RAID 1 или RAID 0+1 е най-удачно. На машинка с хубаво захранване, UPS и защита от пренапрежения...
А за да си спокоен - архив някъде, където с това се занимават професионалисти...
toolegittoquit - майстор
torbalan написа:
А за да си спокоен - архив някъде, където с това се занимават професионалисти...
Това са пълни глупости. Архивът не е задължително да е извън фирмата ти.
Истината е, че не са толкова големи специалисти, защото имаше много изтекла информация.
А да си направя сървър за резервни копия мога и аз.
Но истината е, че като накачулиш голям обем информация някъде далече на някакъв съмнителен сървър...Не се знае с каква скорост ще я качваш и ще я изтеглиш. Като си на Виваком интернет с 4 пъти по-ниска международна, отколкото локална и сървърът ти е в чужбина ще се изприщиш да качиш гигабайти информация. :evil:
RAID 1 е истината. Шансът да дефектират 2 харддиска в един и същи момент е изключително малък.
Не говоря за "някакъв съмнителен сървър", а за гугъл или за топ 5 от най-евтините платени хостинги...
Скоростта каква да е - каквато си си платил, такава... Архив се прави за да го има при нужда, а не да го ползваш ежедневно. Никой не те спира да си държиш копие на преносим диск, на лаптопа или където ти е най-удобно...
torbalan написа:
Шансът да дефектират 2 харддиска в един и същи момент е изключително малък.
Мнение
Имам случай с 3 в рамките на 2 дни, 2 от които в рамките на едно гасене на сървъра (за да подменим изгорелия)... До тогава и аз бях убеден, че шанса е много малък...
Като дисковете си бяха каквито трябва - сървърски, от читава марка от най-високия и клас...

Хубавото в нашия случай е, че правихме архив и на лентички... Да, гадно е, бавно е, но се възстановява :)

И вземи разбери и запомни - това, че ти можеш да си направиш нещо, не означава че всеки друг би могъл...
plamen6703 - майстор
toolegittoquit написа:
plamen6703 написа:
Явно разбираш и от компютри. От всичко. Корифей си ти.
Колко е цената на единица обем на SSD и колко е на HDD? Можеш ли да си позволиш да си купиш 500GB SSD, така както 500GB HDD? А хибридните харддискове са смешна работа - те са да ти забързат малко работата, нищо повече.
SSD не е кой знае колко по-стабилен в момента. Технологията си има недостатъци.
За стабилна работа RAID 1 или RAID 0+1 е най-удачно. На машинка с хубаво захранване, UPS и защита от пренапрежения.
п.п Аз забравих, ти сигурно и SSD-та продаваш. И ще получи оферта на ЛС за изгодно SSD от теб... [-X
Не се обаждай от коневръза!
toolegittoquit - майстор
torbalan написа:
Скоростта каква да е - каквато си си платил, такава...
Скоростта на интернета е относително понятие, особено международния. А сървърите да не бяха от дефектната 7200.11 серия? :-D
plamen6703 написа:
Не се обаждай от коневръза!
Не се обаждай за компютри, защото тук вече ще си намериш майстора. Трольо. :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Проблем с твърд диск" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: