Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Justy - майстор
Загубил е данните от първоначалната калибровка. Преинсталирай драйвера.
mamkata - специалист
Justy, драйвера тук няма нищо общо. Най-вероятно се е скапал или замърсил датчика, кото му казва къде е края. Другата възможност е да има грешка във фърмуера - виж на сайта на ХП дали няма по-нова версия и го флашни. Втория вариант е по-малко вероятен, но понеже се оправя по-лесно, аз бих пробвал първо него.
Wishmaster-ruse - специалист
Да го флашна добре но чесно да си призная и идея си нямам как да го направя точно на принтер. :wallbash: :datz: ще ми трябва помощ за това :talk: иначе уж бързо схващам
mamkata - специалист
Принципа на флашване е един и същ: Сваляш си някакво тулче и файлче с данните от сайта на производителя, стартираш тулчето, като преди това си прочел какви са изискванията /това трябва да го пише на сайта на производителя/ и действаш. Междувременно стискаш палци да не ти спре тока, че може да стане голяма боза :)
Justy - майстор
mamkata написа:
Justy, драйвера тук няма нищо общо. Най-вероятно се е скапал или замърсил датчика, кото му казва къде е края. Другата възможност е да има грешка във фърмуера - виж на сайта на ХП дали няма по-нова версия и го флашни. Втория вариант е по-малко вероятен, но понеже се оправя по-лесно, аз бих пробвал първо него.
И на мен първо ми мина за датчика. Прочети, обаче предишното действие - изкарва МАЛКО сканиращата рейка ??? Моят също от време на време се сеща да се калибрира. Обаче закарва рейката до края и тогава тръгва стъпково до началото. Затова си мисля, че проблема е софтуерен - в някой .pif или config файл.
mamkata - специалист
Това калибриране се прави преди да има каквато и да е връзка с ПС-то и единствено зависи от фърмуера.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... 09&lang=en
ами нещо пак не вдянах тези принтери са ми голяма мъгла.
кое е датчика как точно да го флашна сега е времето да си направя експерименти така че казваите примерно ако беше вашия как точно ще го направиш флаша какъв фаил да си дръпна от сайта на HP.
Ако може малко по детаилно :?: със конкретните файлове

Firmware update for the hp psc 2170 series
HP PSC 2175 All-in-One
Така това го видях и когато го дръпна ко го правя?
Justy - майстор
Моя периодично при включване дава - now clibrating, please wait - и прави това, за което говори Wishmaster. Затова си мисля - да реинсталва първо драйвера - да се убеди, че не е софтуерен проблема. Ако не се оправи - да го кара на фирмата.
Ами правиго даже и когато не е закачен към компютъра.
Точно това е странното :?
Ако не му намеря решение ще ходи на контейнера след като си прибера това онова от него.
Не ми се иска, НО за момента не мога да си позволя друг.
Justy - майстор
Ако няма сервиз, преди контейнера направи следното :
- отвори, тези ол ин уан са голяма дивотия, ама си техничар
- намери механизма за движение на рейката - той е със зъбен ремък
- намери датчика - обикновено оптрон
- включи в автоном и мери от оптрона до изхода на ИС - процесора, където постъпва сигнала, може по пътя да имаш тригер на Шмит за формиране на импулсите
Пиши за резултата. Успех.

Тема "проблем с принтер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: