нещо против Dell ли ? аз съм почти от година с лаптопа ми Dell и нямам забележки относно картата, по принцип скоростта е нормално да си скача и пада в зависимост от условията както каза мастър-а, но понякога и като съм в стаята, в момента даже, съм на 24 мбпс, а рутера ми е настроен на 56... важното в случая е СИЛАТА НА СИГНАЛА - перфектна, отлична ала бала 4 черти, 5 звезди и прочие. Качеството на връзката която се осъществява между рутера и лап-ито
зависи главно от силата на сигнала, като добра връзка със възможност за : разговор по скайп, дърпане на торенти, или гледане на вбокс или друго (а при тебе в-онлайн или ползване на фтп), има при Low сигнал и по нагоре до excellent. При very low, вече има опастност от загуба на сигнала, следователно на пакети, и така се губи информация, т.е. нета се накъсва (което си става дори и да си си на кабел при въпросният доставчик
) не знам точно какви настройки има рутера, но провери дали може да се настрои на 5ти канал, понеже този е така да се каже най-дружелюбен към лаптопските карти. 
а иначе ако си вземал/а този рутер от тях, си направила грешка... освен ако не е от ония промоционалните дет бяха преди няколко месеца... а и още нещо
ако нямаш парола си сложи обезателно, че да не е някой от входа да ти тегли от нета... който и без друго не е като софийския ;)
и за справка - сега съм на 36 мбпс
, и виж някъде из града, всички мрежи от тези градските безплатни, работят на 1 мпбс, но скорост... и всичко ти зависи от сигнала (същият е принципа и в ТУ, осигуряват ти макс. 1мб, като всичко зависи от силата на сигнала)
дано съм бил полезен 

а иначе ако си вземал/а този рутер от тях, си направила грешка... освен ако не е от ония промоционалните дет бяха преди няколко месеца... а и още нещо

и за справка - сега съм на 36 мбпс