torbalan написа:След първото ти изказване за слакуера вече не ми звучиш като сериозен опонент...Нали беше лесен и като за деца, сега казваш чети, чети, чети.
danaildr написа:Всъщност не си прав. Когато ти споделих моите причини да не харесвам майкрософтските програми ти ги омаловажи, защото са чисто субективни.с това веселбата продължава...
Обаче ако искаш още примери, ето:
По-бързо и по-лесно инсталиране на програми. Програмите инсталирани чрез пакетния менаджер се инсталират много по-бързо от колкото програмите които изискват сваляне от интернет и преминаване на стъпките на разни инсталатори.
По бързо и по-ледно удовлетворяване на зависимости. При уиндоус, ако дадена програма изисква наличието на dotNET3.5например, тя не ти го инсталира сама (има и такива инсталатори които го правят, но са малко), а те принуждава да го правиш ръчно.
По лесно пренасяне на потребителските настройки от една система в друга. Всички настройки на потребителя са в неговата потребителска папка, Похвално е, че и при уиндоус се наблюдава такава тенденция.
В новата версия на уиндоус (номерняма да има подръжка на DVD видео, защо? Защото Чичко Стийв е решил че ти няма да си купуваш DVD а ще си сваляш от интернет. За да можеш да гледаш такова видео, ще трябва да си намериш подходящ софтуер, който няма да е от майкрософт.
А сега ми кажи, как да харесвам техните продукти, като те не ми дават уюта и удобството на което съм свикнал при моята линукс дистрибуция.
по-бързо и особено по-лесно инсталиране на програми??? това избива рибата...
това, че ти умееш да пишеш някакви неясни заклинания и това ти се вижда бързо и лесно, изобщо не означава че е така...
ето например моя син може да си инсталира която му посочиш програма за уиндоус... ще ти дам скайпа му - интересно ми е след колко време ще успееш да го обучиш да инсталира програми за линукс... за уиндоуса нищо не съм му казвал - каквото е научил, научил го е докато ме гледа в ръцете...
това за лесното пренасяне на настройките дори не успях да го разбера... от къде на къде ги пренасяш тия настройки... мрежов профил в уиндоус има още от ерата на NT и не знам какво му е по-лесното при линукса...
A roaming user profile is a concept in the Microsoft Windows NT family of operating systems (and now adopted by Linux operating systems such as Ubuntu) that allows users with a computer joined to a Windows Server domain to log on to any computer on the same network and access their documents and have a consistent desktop experience, such as applications remembering toolbar positions and preferences, or the desktop appearance staying the same.чети, чети ако можеш... и не се излагай така...
това за ДВД-то също не ми е ясно... защо смяташ, че ДВД плеъра трябва да ми е част от операционната система... може би защото повече от година и половина в къщи НЯМАМ оптично устройство (не че преди, като имах на лаптопа съм го ползвал за нещо), за това не чуствам липсата на ДВД плеър... ако се загледаш - новите МАС-и също нямат оптично устройство, вероятно и в тяхната ос няма ДВД плеър...
айде сега ти ми кажи защо да ти отговарям изобщо, като не звучиш сериозно, а точно като линукс маняк, който за уиндоуса май е чел само в линукс форумите...
и последно - да не помислиш, че съм някакъв лют фен на микрософт и на уиндоуса... не, не съм... просто се опитвам да осветя нещата и от другата страна, за да сме малко по-обективни...
А когато аз кажа за линукс чети ... анатема, четенето е лошо