• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 29
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
stivemaster - майстор
Не ги пропуска колегата ама явно не се разбирате той говори за КОМЕРСИАЛНИ тоест с пазарен дял ОС а не за т.н. дистрибуцийки вървящи само на едикви си компове в делничен ден и то ако годината е високосна.
А относно МАК ОС трябва да се има предвид че там където хората отчитат пазара (това не е в България да знаете) Мак има много сериозен дял да знаете .Официални цифри няма да слагам сега че ще се отвори спор но в САЩ са много яки навярно не сте гледали американски филм където главния герой да ползва нещо друго като лап топ примерно.
ArturDent - Почти Безобиден
Аз филми не съм гледал, но от 12+ години разработваме софтуер за САЩ и общо взето е така - направете го за Windows, пък за MAC ако може лесно - например за +10% от бюджета, ако не може - не ни пука.

А във филмите, особено от Холивуд, ако видите марка - това е реклама, платена.
Култова е сцената с рекламата на Lucky Strike от "Полицая от Бевърли Хилс", в началото дето цигарите се разпиляват от камиона.
danaildr - специалист
Да ползваш хакинтош е като да ползваш кракнат/хакнат уиндоус, т.е. нелегално. Хакинтош е неофициална дистрибуция и от apple не я признават за своя, нито за съвместима с техните продукти и стандарти. Хакинтош е нарушение на лицензите под които се разпространява MacOS X. Така, че за х86 машини хакинтош не е избор. За тези машини на пазара са Майкрософт, Сузанка, Червената шапчица и още няколко комерсиални продукта.За 64 битовите платформи са същите. За останалите архитектури са строго специгични дистрибуции. А колкото до твърдението, че линукс дистрибуциите вървят само на един модел компютри и то при високосна година ... това е меко казано клевета.от всичките 60 000 дистрибуции (те са там някъде) може и да има 3-4 такива, но това е капка в морето. По голямата част, и всички големи дистрибуции, имат версии за х86 и 64 битови, а няколко от дистрибуциите и за ARM, PPC и дори 8 битови процесори. Така, че да се твъди че линукс като цяло върви н само определена марка компютри е равносилно на твърдението, че слънцето свети само на високосна година и то на 29 февруари.
Аман, значи можело Linux на 8 битови - Да може, но само забравяш да споменеш че му трябвало 6 часа да зареди...мерси.
Работи, но неизползваемо.
А 60 000 хиляди дистрибуции няма да коментирам - като партиите на изборите - много , но за някои не са гласували дори и председателите им.
torbalan - Дървен философ
Артъре, не ти ли омръзна :)

аз май се уморих :)
danaildr - специалист
ArturDent написа:
Аман, значи можело Linux на 8 битови - Да може, но само забравяш да споменеш че му трябвало 6 часа да зареди...мерси.
Работи, но неизползваемо.
А 60 000 хиляди дистрибуции няма да коментирам - като партиите на изборите - много , но за някои не са гласували дори и председателите им.
Чакай сега, ти казваш "не може", аз ти показвам че може, после ти казваш " е да де може, ама нема смисъл". Тоест на теб ти се иска да не може и за това омаловажаваш постигнатото. Ами да 6 часа зарежда. Но все пак работи. Което доказва, че твърдението "Линукс е аматьорси продукт и я тръгне, я не" са безпочвени. Вероятността да намериш машина на която да не тръгне някакъв линукс е минимална и клони към 0. Това само по себе си е огромно постижение ... да ама във вашия свят това не е важно.
имам един Правец 8Д...
ако искаш - мога да ти го харижа, да си житкаш с линукс на него...
Ако беше 82, можеш да му сложиш нещо на Apple
бях 10 клас (1986та), като го купих - голям мерак ми беше :)

после доста бързо загубих интерес... имаше едно нещо - ТНТМ, та покрай това ТНТМ от ОК на ДКМС си бях уредил един правец 16 в къщи ;) голям кеф....

нямаше линукси, нямаше уиндоус... кви времена бяха :)
Имаше Windows-и !
И МАК и Unix....
Но най-вече ДОС
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 29

Тема "Linux vs Windows" | Включи се в дискусията: