• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ilian ivanov - специалист
Аз мисля ,че е най-добре да се инсталира на чисто.Пробвай го ако искаш на друг компютър.С Убунту 10.04 съм и в къщи и в офиса и нямам никакви проблеми.Инсталирал съм го когато е излязла версията и от тогава не съм пипвал нищо.
Gnus - специалист
При 12.04 нещо Компиза е малко бъгав, или пое в началото беше.
Върни се пак на 12.04 и пробвай при логина да влезеш като Убунту 2Д.
danaildr - специалист
Ето списък със сертифицирания хардуер, при който е гарантирано, че всичко работи с минимални усилия от страна на потребителя
http://www.ubuntu.com/certification/desktop/

Ако лаптопа не е в този списък, няма страшно , просто трбва да се инсталират ръчно водачите на някои компоненти, като видеокарта, wifi, блутут и тъчпад.
stivemaster - майстор
А дойдохме си на думата най сетне някой се престраши да направи признание (визирам горния пост). Ше си вземаме специални конфигурации че да тръгне бозата наречена Убунту или ще имаме нужда от гуру за да може да ни го настрои.
Баси ОС -са ........
danaildr - специалист
Нищо подобно ... то тръгва на всички щайги, даже ако го сравняваме с голия уиндоус (без да инсталираш драйвери) на невъобразимо повече щайги. Обаче проблема е в това, че всяко КХ (квартално хакерче) може да ти инсталира драйвера на мрежовата карта от диска с който е дошла. Всяко КХ може да ти инсталира драйвера на видеокартата от диска с драйверите идващ в кутията. Обаче драйвера за видеокартата за линукс не идва с тоя диск и се налага да го инсталираш по начин изискващ мислене (и прочитане на инструкциите). А всяко КХ клика без да чете или мисли. За това Убунту не е за КХ, Линукс не е за КХ и въобще нищо различно от уиндоус не е за КХ.
Илиян Илиев™ - майстор
Аз зарибих един приятел с линукс и му инсталирах УСУ7 и те така.

Иначе човека е толкова гол и бос, че като си купи лаптопа и го пусна без батерия. :shock:

Вика: - Ми аз от къде да знам, че трябва? Мислех, че само кабела е достатъчен... Нали няма да го мърдам от масата... :shock:
mitko414 - специалист
Илияне,
Ако приятелят ти наистина ще ползва лаптопа само на масата, от гледна точка на запазването на батерията е постъпил правилно, колкото и да ти звучи невероятно.
danaildr - специалист
mitko414 написа:
Илияне,
Ако приятелят ти наистина ще ползва лаптопа само на масата, от гледна точка на запазването на батерията е постъпил правилно, колкото и да ти звучи невероятно.
Е нека направи поне няколко пълни зареждания и разреждания на батерията и после да си го ползва само с кабел ... аз така правя.
mitko414 - специалист
И после да я съхранява заредена до около 50 процента на хладно място.
Gnus - специалист
Това наистина ли удължава живота на батерията? Винаги съм си мислел, че е само съвет на неграмотните продавачи, а батерията се скапва за едно и също време, независимо дали я ползваш или не.
Някой правил ли е експеримент при равни други условия?
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "Linux vs Windows" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: