• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
sstefanov - майстор
Зависи, според мен е точно обратното.

Ето една шеговита (но много вярна) статия, която е писана по повод на подобни статии за windows:
http://www.brankovukelic.com/2013/01/on ... sktop.html

(трудно ще я разберете ако не сте запознати с linux)
Gnus - специалист
ROBO - CNC написа:
Linux не е препоръчителен. Няма Еквивалентни програми които да са по- добри от тези Win XP .
Това е оптическа измама, защото на Уиндоус работят основно хора без някаква подготовка и изисквания и не се впечатляват от функционалност, а от шарения. Например ИЕ9 се рекламира като "красив" браузър.
syncho - майстор
От 3-4години мигрирахме целия офис на линукс (Ubuntu) и от тогава не съм се чувствал по-щастлив. Администрацията на компютрите е в пъти по-лесна, а и не се налага да завземам нечий компютър за да отстраня даден проблем. Хората са измислили ssh :prayer: за тая работа. На всичкото отгоре не плащам лицензии и не се притеснявам, че ще ми нахлуят в офиса някой ден и ще ми конфискуват компютрите, защото разбираш ли били с нелегален софтуер. Да си го ползват в тях тоя нелегален софтуер. Ако зависи от мен повече никога няма да ползвам Windows!
torbalan - Дървен философ
За лицензите - да.
Ама ти наистина ли живееш с мисълта, че наще администратори тичат от компютър на компютър???
syncho - майстор
Самия факт, че имате администраторИ трябва да ти говори нещо :)
А, той линукса се самоинсталира и самоадминистрира...

Изобщо виждал ли си мрежа с над 1000 компютъра и двадесеттина сървъра?
syncho - майстор
мда :) а ти? И на windows ли работят според теб тези мрежи и сървъри? :)
ArturDent - Почти Безобиден
Ако на компютрите с Windows беше сложил същите права на потребителите и нямаше да имаш проблеми.
99% от "проблемите" на Windows са затова защото всеки иска да има Административни права и да ръчка разни супер-куул програми на компютъра на който работи.

Мрежата при торбалан, как няма да работи - ще работи и още как, но предполагам при тях не всеки юзър е Администратор ;)
Естествено, че юзерите нямат никакви административни права. Ако искаш да ти се инсталира нещо - има си установен ред.

Мога да питам колегите колко често се налага да се преинсталира компютри. В нашия отдел са около 40 компютъра. Последните три години има една единствена преинсталация и тя беше заради кофти хардуер.

А супер, кул програми и прочие глупости - само на личните компютри в къщи :)
syncho - майстор
Разбира се, че няма да са администратори потребителите. Въпреки това пак имахме тонове проблеми. На всичкото отгоре сега ми е много по-фунционална мрежата и нещата, които искам да направя стават с лекота, а не с блъскане на главата в стената и чудене защо не става. Не съм пипал другите машини, освен да ги ъпдейтна или някаква новост да вкараме за последните 3-4години може би, а може и повече да са знам ли. То човек като няма проблеми не усеща как минава времето.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "Linux vs Windows" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: