• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Gnus - специалист
Е, торбалане, ти нали беше в АЕЦ-а. То при вас даже е по-добре да е скопен софтуерът и никой да не ръчка.
syncho - майстор
Хех верно ли си в АЕЦ-а? Аз последно като бях там помня, че цъках Pacman на един от компютрите. Верно е, че съм бил на 5-6г може би, но помня :)
hygro - майстор
ROBO - CNC написа:
Linux не е препоръчителен.
Хайде, хайде... Дори и M$ мина на Linux - http://www.technews.bg/article-29051.html

:-D
olympic - помощник
ArturDent написа:
Ако на компютрите с Windows беше сложил същите права на потребителите и нямаше да имаш проблеми.
А ти колега пробвал ли си да сработваш сървърите на уинбозътъ? Говорим, че реалните потребители и групи са доста, а не само ти и юзърите на сървисите. :lol: :lol: :lol: :lol:
Отказаха ме много отдавна. Никакъв шанс за администриране - PowerShell или кликане с мишката. Двете са еднакво смешни и жалки.
Разработен е за ООП + рисувачи и дотам. Клиентския им вариант е за секретарки и учителки. Много ресурси се харчат за няма и нищо.

Винаги съм питал запалени ООП програмисти - за какво ти е мега як процесор, като не си правиш труда да му научиш в общи линии архитектурата? Дори ми става смешен термина уеб програмиране Javascipt/PHP и дотам. :? :? :? :?

Иначе за администриране на 15 бози в ЛАН да кажем - Линукс на щайга с 16 ГБ РАМ 1 ТБ твърд диск и Пентиум двуядрен на 2 и нещо Гхц (естествено с виртуализация). Инсталираш софтуер за управление на виртуални машини (Ползвам Virtual Box). Криейтваш една ВМ с 1 ГБ РАМ, фикснат диск, инсталираш необходимия софтуер, след това я клонираш 15 пъти и оправяш юзърите, имената на хостовете. Пускат колежките ти тънките клиенти и почват да кълват по клавиатурата. Създаваш организация общите файлове на компанията ("клауда") да са достъпни винаги, каквото и да се случи с бозите (понеже 15-те си мишкуват с админ права и се кефят). Някоя боза да се сдуха... изтриваш я - клонираш от шаблона, файловете се възстановяват от "клауда" и това е - кабела на антената от едната страна - кабела за телевизора - от другата. При това управлението е през ssh.
За повече бози - би трябвало също да става с по-хубав компютър. По тази схема допринасяш по-малко за глобалното затопляне. А това е най-важното от цялата работа, другото е т*ш*к.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "Linux vs Windows" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: