Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
С 2 леви
- специалист
232 мнения в "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ"
Илиян Илиев™
- майстор
В момента тегля убунту. При инсталацията ще си раздели ли всичко автоматично или трябва да правя нещо предварително? И ако трябва евентуално какво и как?
Илиян Илиев™
- майстор
Нещо не мога да се свържа с нета с това убунту. В момента го пробвам ливе сиди.
Вчера пробвах викста и интернета си вървеше без проблеми. И при предишни опити с убунту не съм успявал да се свържа към нета, но пък тогава и с викстата не тръгна(при предишните опити бях с друг доставчик на нет, не знам дали зависи от това).
Вчера пробвах викста и интернета си вървеше без проблеми. И при предишни опити с убунту не съм успявал да се свържа към нета, но пък тогава и с викстата не тръгна(при предишните опити бях с друг доставчик на нет, не знам дали зависи от това).
Linux
- помощник
Да принципно трябва да разделяш партишъни осфен ако не искаш да го използваш на win дяловете.
в този линк който ти изпратих има кратко описание на стъпка 4.
разгледай го
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
в този линк който ти изпратих има кратко описание на стъпка 4.
разгледай го
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
Илиян Илиев™
- майстор
Преди да го инсталирам искам да разбера как става свързването с нета. Ако не успея да го направя няма смисъл да инсталирам.
Илиян Илиев™
- майстор
Всъщност сега без да настройвам нищо си се свърза И в момента пиша от линукса.
Ще инсталирам и после ще се боря с резолюцията или там как се казва, че нещо много ми е ситно всичко.
Ще инсталирам и после ще се боря с резолюцията или там как се казва, че нещо много ми е ситно всичко.
Илиян Илиев™
- майстор
Инсталирах. Исках да инсталирам на Д и го разделих на две, но така и не ми даде възможност. Просто имаше само един вариант.
Уж запази уиндоуса, но още не съм го пробвал. Ако върви всичко, както до сега, след седмица-две нов инстал с унищожение на всичко.
п.п. По принцип си отдели само swap 180мб. Това не е ли малко в сравнение с препоръчаните 2-3 гб? Не знаех как да го увелича.
п.п.п. Мога да отварям папките уиндоуса и дори слушах музика и пуснах един филм. Само със субитирите не можах да се справя, не тръгват изобщо.
Уж запази уиндоуса, но още не съм го пробвал. Ако върви всичко, както до сега, след седмица-две нов инстал с унищожение на всичко.
п.п. По принцип си отдели само swap 180мб. Това не е ли малко в сравнение с препоръчаните 2-3 гб? Не знаех как да го увелича.
п.п.п. Мога да отварям папките уиндоуса и дори слушах музика и пуснах един филм. Само със субитирите не можах да се справя, не тръгват изобщо.
ilian ivanov
- специалист
На плеара влизаш в редактиране;настройки;и там в общи имаш-текстови субтитри.Сложи тикче на автоматично показване на субтитри и трябва да тръгнат.
Суап дяла ти е малко.Трябва да е поне 2 пъти колкото е рама.
Суап дяла ти е малко.Трябва да е поне 2 пъти колкото е рама.
Илиян Илиев™
- майстор
Отметнах човката. После ще пиша дали има резултат.
Каква точно му е функцията на този суап?
За сега ще кара така. Ако реша да остана само с линукс ще го мъча този суап при новата инсталация. Тогава ще инсталирам само линукс и всичко друго ще замине в миналото, но сега ме беше страх да барам за да не остана в празното между двата стола.
Иначе за няколкото часа откакто е инсталиран останах повече от доволен. Нищо общо с пробата от диска.
Каква точно му е функцията на този суап?
За сега ще кара така. Ако реша да остана само с линукс ще го мъча този суап при новата инсталация. Тогава ще инсталирам само линукс и всичко друго ще замине в миналото, но сега ме беше страх да барам за да не остана в празното между двата стола.
Иначе за няколкото часа откакто е инсталиран останах повече от доволен. Нищо общо с пробата от диска.
Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература