• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
С 2 леви - специалист
BackTrack 4 R2 или Kororaa :)
Илиян Илиев™ - майстор
В момента тегля убунту. При инсталацията ще си раздели ли всичко автоматично или трябва да правя нещо предварително? И ако трябва евентуално какво и как?
Илиян Илиев™ - майстор
Нещо не мога да се свържа с нета с това убунту. В момента го пробвам ливе сиди.

Вчера пробвах викста и интернета си вървеше без проблеми. И при предишни опити с убунту не съм успявал да се свържа към нета, но пък тогава и с викстата не тръгна(при предишните опити бях с друг доставчик на нет, не знам дали зависи от това).
Linux - помощник
Да принципно трябва да разделяш партишъни осфен ако не искаш да го използваш на win дяловете.

в този линк който ти изпратих има кратко описание на стъпка 4.
разгледай го
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
Илиян Илиев™ - майстор
Преди да го инсталирам искам да разбера как става свързването с нета. Ако не успея да го направя няма смисъл да инсталирам.
Илиян Илиев™ - майстор
Всъщност сега без да настройвам нищо си се свърза И в момента пиша от линукса.

Ще инсталирам и после ще се боря с резолюцията или там как се казва, че нещо много ми е ситно всичко.
Илиян Илиев™ - майстор
Инсталирах. Исках да инсталирам на Д и го разделих на две, но така и не ми даде възможност. Просто имаше само един вариант.

Уж запази уиндоуса, но още не съм го пробвал. Ако върви всичко, както до сега, след седмица-две нов инстал с унищожение на всичко.

п.п. По принцип си отдели само swap 180мб. Това не е ли малко в сравнение с препоръчаните 2-3 гб? Не знаех как да го увелича.

п.п.п. Мога да отварям папките уиндоуса и дори слушах музика и пуснах един филм. Само със субитирите не можах да се справя, не тръгват изобщо.
ilian ivanov - специалист
На плеара влизаш в редактиране;настройки;и там в общи имаш-текстови субтитри.Сложи тикче на автоматично показване на субтитри и трябва да тръгнат.
Суап дяла ти е малко.Трябва да е поне 2 пъти колкото е рама.
Илиян Илиев™ - майстор
Отметнах човката. После ще пиша дали има резултат.

Каква точно му е функцията на този суап?

За сега ще кара така. Ако реша да остана само с линукс ще го мъча този суап при новата инсталация. Тогава ще инсталирам само линукс и всичко друго ще замине в миналото, но сега ме беше страх да барам за да не остана в празното между двата стола.

Иначе за няколкото часа откакто е инсталиран останах повече от доволен. Нищо общо с пробата от диска.
sstefanov - майстор
Ако имаш достатъчно RAM и не пускаш гладни за памет програми можеш да минеш и въобще без swap дял. Неговата цел е да "разширява" наличната памет.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: