• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
darken_nz - специалист
То, че 64 битовата емулира 32 - да, ама кои програми ще работят е въпрос.
На 32 бита има по-голяма вероятност да тръгнат повечето неща.
Щом хората ревът значи наистина има защо.
Не забравяй, че освен програмата и крака трябва да е съвместим (ако има такъв).
Знам само, че моите игри, които играя само 2 от тях имаха пачове за 64 бита и само една - нова версия. И една, която дава грешки.Колко приятели реваха, че не им работи тая програма, не им работи оная програма, бъгва тая игра, бъгва оная игра.
А XP моде - това е една по-орязана виртуална машина. По-качествените позлват по-пълноценно ресурсите и имат насторойки за това.
Ама ти първо сложи 32 битка и после ще говорим.
Може и да ти тръгнат нещата - никой не казва, че задължително ще имаш ядове.
Казах ти - нямам кристално кълбо :)
danaildr - специалист
joroR73 написа:
това е прайс лист на базис
http://www.bazissoft.ru/content/view/58/154/
тука е мястото да обясня че базис е модулна система и осн. програми са мебельщик, шкаф, раскрой и смета.
та тях сега като ги сметнах локалните - евтините версии излизат около 4100 лв...да не говорим че не е само базис.
но не е само базиса, ползвам и други програми и почти всички имат проблеми с 64 битов уиндос - като гледам мебелните форуми е пълно с такива въпроси.....
та казваш че ако пусна 32 битов инсталатор той ще си я инсталира че може и емулатора?драйвери за емулатора също трябват та пускам и тях и емулатор за 32 бита и си ги инсталира и всичко е ок? това ме интересува, също в 7 имало и някакво хр mode - съвместимост с хр или не знам какво си......
иначе си остава решението с виртуалбокс.
за гъбите - не съм решил колко, тоя модел е примерен само, спрял съм се само на серията, а при нея има варианти с 4,6 и 8 гъби.както е казал мечо пух колкото повече толкова повече - от много глава не боли.ама за гъбите не съм мислил още, това да е проблема колко рама да е...
Ами от опит ще ти кажа че ако става въпрос за емулатор на хардуерен ключ ... да ще тръгне на 64 битов уиндоус 7 .... и ще работи както на 32 битово ХР. С тая разлика, че ако пуснеш 3 програми, вместо да си делят 3 гигабайта рам (максимум) ще си делят цялата рам с която разполагаш.
darken_nz - специалист
Още по-добре, ако върви ;)
Ако няма много друг софт (като мене) може и да ''бодне'' 64.
Ама аз съм враг на този тип системи, защото не всичко бачкоти на тях и си оставам на 32.
Е, добре, няма ли поне един приятел със х64 7-ца. Ами бодни си програмите и вижте какво ще стане.
Иначе то хубаво 2-3 програми, ама те освен рам искат и мускули на CPU-то и ако са тежички може рама да е най-малката грижа.
Не съм си правил експерименти с тошибата.
Аз даже и на нея като пускам тежки приложения не пускам нищо друго тежко.
И някой да не помисли, че се извъртам - продължавам да си мисля, че 64 бита е само специални цели, или казано на български - як маган.Толкова ли са тежки програмите и тези 3 ''гъби'' малко ли са ? :wink: Какво, една програма да не яде по една гъба ?
Ами свалям им шапка тогава на тези програми - аз не бих ги наслагал.
joroR73 - специалист
ще видиме какво ще стане - емулаторите по принцип си имат версии за 32 и за 64 бита. за повечето програми обаче има емулатори само за 32 бита. рева е голям и много хора се оплакват че не им работят програмите на уиндос 7 изобщо, а да не говорим за 64 бита....от програмите , които ползвам проблеми дават почти всички - базис, про100, бкад, вуди, кичъндроу, дори самия аутокад дава проблеми....
не искат много ресурси тия програми, ама както казах колкото повече памет, гб на харда толкова по добре. все пак днес е едно, а след 3-4 години пак трябва да може да работи с тежки програми. не съм казал че ще вземам с 8 гб рам, а че съм харесал този модел, който има варианти 4, 6 и 8 гб. в момента стария ми е с 1гб и съм доволен горедолу, естествено не съм слагал най новите аутокади и тем подобни програми.
та въпроса е как да се пуснат тия неща на 7, след като вече няма подръжка на хр. все пак основно лаптопа ми трябва заради тези програми, филми и чат мога и на таблет да си ги пускам.
montoya - майстор
darken_nz написа:
Още по-добре, ако върви ;)
Ако няма много друг софт (като мене) може и да ''бодне'' 64.
Ама аз съм враг на този тип системи, защото не всичко бачкоти на тях и си оставам на 32.
Е, добре, няма ли поне един приятел със х64 7-ца. Ами бодни си програмите и вижте какво ще стане.
Иначе то хубаво 2-3 програми, ама те освен рам искат и мускули на CPU-то и ако са тежички може рама да е най-малката грижа.
Не съм си правил експерименти с тошибата.
Аз даже и на нея като пускам тежки приложения не пускам нищо друго тежко.
И някой да не помисли, че се извъртам - продължавам да си мисля, че 64 бита е само специални цели, или казано на български - як маган.Толкова ли са тежки програмите и тези 3 ''гъби'' малко ли са ? :wink: Какво, една програма да не яде по една гъба ?
Ами свалям им шапка тогава на тези програми - аз не бих ги наслагал.
Вече предъвкваме писаното в тая тема май трети път, колегата си пише неговите. Тия програми до сега са работили на стара машина предполагам най- много с 1-2 ГБ РАМ и еди какъв си процесор старо поколение, което означава че на каквато и нова бангия да ги сложиш все ще работят. Ако ще да е с 16 ГБ РАМ, вече беше споменато че 32 битови програми си работят в 64 битова ОС. В най-лошия случай се взима някаква машина с 4 ГБ РАМ и и се инсталира 64 битов уиндоус, ако не тръгнат на него му се слага 32 битов и се примиряваш със загубата на 500МБ РАМ памет, макар че има май някакви пачове да може да ги види уиндоуса тия 4 ГБ. В крайна сметка 2 ОС 32 и 64 битова и те така.
Ако няма къде да ги пробваш тия програми на уиндоус 7 напиши и на лично ще ти пратя линк с уиндоус 7 ултимейт х86, направен за инсталиране на стари компютри, който работи на 128мб видео, инсталиран е 3ГБ и му стига 1ГБ РАМ памет, та да си го инсталираш на сегашната машина и да видиш дали ще ти работят програмите.
montoya - майстор
joroR73 написа:
та въпроса е как да се пуснат тия неща на 7, след като вече няма подръжка на хр. все пак основно лаптопа ми трябва заради тези програми, филми и чат мога и на таблет да си ги пускам.
Върху файлчето от което тръгва инсталацията, десен бутон - пропъртис - в излезлия прозорец има таб compatible и отметка в какъв режим искаш да се пусне, ето го на снимката

Прикачен файл

2012-07-05_204931.jpg
joroR73 - специалист
montoya
благодаря ти, дай ми линк за 7 ултимейт орязания да го пробвам на стария лаптоп.
намерих някакво решение при руснаците естествено - имат си сайт за любители на асус
в него намерих драйвери за хр за някои версии на лаптопите, например за K53Sv
http://asusfans.ru/856-podborka-drayver ... ihsya.html
и вече това http://com6.com/laptop-asus-k53sv.1230
но искам да пробвам по принцип на 7 ще тръгнат ли програмите....
darken_nz - специалист
Ами да де.
Това казвам и аз. Вървяло е до сега на стара машина. На 4 гигабайта рам на една нова машина с по-добър процесор защо да не върви ?
Вярно е, че го предъвкваме писаното, но понякога така се случва.
Ако се взима машина с 4 за какво му е 64 ?
64 да кажем за 6-8 и т.н.
От четворката колкото разпознае и тя ще стигне.
Совалки ли ще пускаме ? :-D
2 OС и те са вариант - ама едвали ще има нужда ;)
То не се е знае колко ще изтрае лаптопа, така че да се правят планове за далечно бъдеще няма голям смисъл. Рзбира се аз му пожелавам да си го ползва дълго време със здраве! :wink:
Е, браво, Жоро! (Сега видях поста ти)
Остава само да действаш (както бях казал и по-горе)
Без да се пробва няма как да знаеш :) .
joroR73 - специалист
сложих windows 7 на montoia на стария лаптоп
като втора ОС на D диск, в момента се занимавам с драйверите за 7 - тези , които бях свалил преди това поради една
или други причина не искат да се инсталират - например за видеокартата.
ще пробвам с пакета за драйвери - програмата Driver pack solution
защо си играя толкова с 7, след като ми е само за проба на софтуера?
защото няма библиотеки - NET framework, visual C++ и всякакви други, които трябват и на програмите ми.
отделно има и един по голям проблем:
----- при зареждане на системата , при пускане на лаптопа увисва на popup менюто на асус - остава на екрана на тъмен фон един надпис ASUS и така си остава. трябва да спра лаптопа с пауър бутона и след малко пак да го пусна и тогава вече стига до избор - хр или 7 да зареди..
много досадно е това, заради него ще махам 7 след като си поиграя да пробвам кое и как върви на нея.
ще пробвам програмите тия дни и ще пиша тука за резултата.
БЛАГОДАРЯ на всички, които ми помагаха. колкото до руските драйвери за хр на някои лаптопи, които намерих излезе че не са пълни - например за видеото няма, отделно са за по стари модели.
естествено най добре ще бъде да намеря лаптоп, на който да сложа и хр х86, и уиндос 7 ....
darken_nz - специалист
Търсене ще падне. Казвам ти - XP вече е аут.Все пак може и да намериш нещо - не е изключено.
Аз съм на 7-ца 32 бита на лаптопа.
Не е толкова зле. Накарах машинката да работи както искам.
Net Framework, C++ - ами това можеш да си го свалиш и да си го инсталираш - не е проблем.
А за драйверите - там вече незнам.
Потърси из нета какво има за твоя модел за 32 бита ОС - 7-ца (нали е такава тестовата ти)
Явно не си улучил на читави драйвери.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Пускане на 32 битови приложения на 64 битова система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: