• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
hidrazin - майстор
Утаява се пълнежа и отгоре остава маслото. Няма проблеми и както казаха - разбъркай я.
Голяма част от пастите които не са бели са проводими. Повече или по-малко. Тези които са с метални прахове алуминий, сребро, мед, бронз... са проводими.
:partyman:
neillmakoli - специалист
Какво количество термопаста трябва да сложа на процесора?
Ако е в повече дали ще е проблем?
thinkpad - майстор
С пръста нанасяш тънък слой. Това не е конфитюр, да го мажеш дебело на филията. :) Ако има дебел слой, топлоодаването се влошава всъщност. Т.е ако охладителят не го изтласка и разплеска навсякъде наоколо.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
С пръста нанасяш тънък слой.
Защо даваш съвети след като не знаеш как се сменя паста на процесор?
Пастата НИКОГА НЕ СЕ МАЖЕ. Нито като конфитюр, нито с друго, нито пък с пръст. :lol:
В най-общия случай със спринцовката се слага паста САМО в центъра на процесора.
Не се размазва!!! Остават мехури въздух и то точно в центъра където е най-важно да имаме добър контакт.
Все пак кристала е точно в центъра под металната капачка. Дали ще имаме паста чак до краищата на процесора не е толкова важно.
Който разбрал, разбрал.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EyXLu1Ms-q4[/youtube]
montoya - майстор
Колкото грахово зърно на средата на процесора, охладителя като се пристегне ще си го разкара, така съм чул и така го правя.
Иначе гледам видеото отгоре и гледайки количествата които слага оставам с впечатлението, че човека прави реклама на силиконовата паста за сметка на силвъра :?
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Защо даваш съвети след като не знаеш как се сменя паста на процесор? [/youtube]
Ти ще ми кажеш на мене как се слага паста. Никакви мехури не остават. Не ги разбираш много нещата с компютрите май. Моята винаги съм я нанасял с пластмасовата шпатулка, която идва с промишленият размер пасти или с пръст. Никой до сега не ми се е оплакал. Трябва целият IHS да е покрит за оптимално топлооделяне.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Ти ще ми кажеш на мене как се слага паста. Никакви мехури не остават. Не ги разбираш много нещата с компютрите май.....или с пръст.
Скрий се. Аз ако бях, щях да потъна в земята от срам ако напиша такива глупости.
Ти нямаш ли очила? Слагай и изгледай внимателно клипа. То от такива гаражни майстори като теб си патят всички.
Знаел как се слага .... таратанци. Виж за пръста може и да знаеш. :lol:
Горките хора дето са опрели до твоите услуги.
montoya написа:
Колкото грахово зърно на средата на процесора, охладителя като се пристегне ще си го разкара, така съм чул и така го правя.
Иначе гледам видеото отгоре и гледайки количествата които слага оставам с впечатлението, че човека прави реклама на силиконовата паста за сметка на силвъра :?
Правилно го правиш. Когато я сложиш в средата, при притискането изкарва всичкия въздух настрани и навън.
Ако я размажеш предварително, при притискането остават захванати мехурчета въздух. Често точно там където не трябва - по средата.
А си прав за това че е нещо като реклама. Ама поне е дадено нагледно защо не се маже по цялата повърхност и до какво води.
Клипа е много добър за да покаже как НЕ ТРЯБВА да се прави. Пък и не ми се цапондри да режа стъкла и да снимам аз.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Скрий се. Аз ако бях, щях да потъна в земята от срам ако напиша такива глупости.
Пак ще ти кажа - не си познал човека. Компютрите не са бране на домати и краставици. Освен ако не покажеш кетапа, съвсем не го давай толкова уверено.
Няма да стане нищо фатално, ако се нанесе термопаста с пръстче, вместо с шпатулка
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Пак ще ти кажа - не си познал човека. Компютрите не са бране на домати и краставици. Освен ако не покажеш кетапа, съвсем не го давай толкова уверено.
Няма да стане нищо фатално, ако се нанесе термопаста с пръстче, вместо с шпатулка
-Човека е ясен.
-Доматите и краставиците са по-сложни от компютъра.
-Книжка кола не кара - както в твоя случай. (ако въобще имаш някакъв докюмент де :lol: )
-Няма значение дали ще стане нещо фатално. Важното е че е неправилно.
-Пръстчето - знаеш къде.
Ама не предполагах че може да си толкова захлупен.
На клипа се вижда много добре как и защо НЕ ТРЯБВА да се прави.
Не трябва да се прави както ти го правиш. И после що нямам пари?
Ми кой ще дойде при теб за да ти ги даде?
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Ама не предполагах че може да си толкова захлупен.На клипа се вижда много добре как и защо НЕ ТРЯБВА да се прави. Не трябва да се прави както ти го правиш. И после що нямам пари?Ми кой ще дойде при теб за да ти ги даде?:
Разликата между тебе и мене е, че аз имам кетап точно по това. Ти нямаш. И аз не се ръководя от клипчета в тубата. Замеряй ме с каквото искаш клипчета, знам едно където някакъв човек скача в кактус. Ти би ли повторил след него?
При равномерен слой и слагане на охладителя не остават въздушни междини. Това е единственият начин да подсигуриш, че цялата контактна площ е покрита с термоконтактна паста. С пръстче не е хубаво, но когато няма шпатулка - става и нищо фатално не става. Обратното се получава когато някой умник изхака едно големо зърно термопаста и хубаво притисне охладителя, за да се разклепа същата не просто по целият сокет, ами и по дънната платка. Така щедро го прави като филия с конфитюр.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Смяна на термопаста" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: