Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kozl - майстор
Сутрин връзката с бързина ме изумява, вечер бавенето и забиването ме влудява.
Явно като клона натежава връзката пък се влошава :lol:
thinkpad - майстор
nikolovvd написа:
Да бе подслушващи устройства. :shock: :-D
Снощи докато четях темата си проверих връзката с рутера - 72-78 Mb, а рутера е същият, като коментирания и освен това е на 2 м от мен. Погледнах към него и не го видях, защото бе закрит от гирлянди за елха. Оказва се че елхата е голям смутител. :lol:
Скоростта варира от натоварването на мрежата. Доставчикът не предлага гарантирани скорости, а максимални. Т.нар "шейпър" ограничава максималната скорост, която можеш да развиеш. И максималната скорост рекламирана от производителя на рутера за безжичната мрежа често е много по-малка от действителната.
kuger - майстор
Аз доволен:
http://www.speedtest.net/my-result/3972054806
Вече в Бургас съм и на скорост от 10/5, тази си е бомба.
FM STEREO - специалист
Ако рутера е настроен на скорост n и към него се свърже устройство с скорост bg,рутера забива,това е причината за забиването!
kalpev - специалист
Първо, b/g/n не е скорост, а способ.
Второ, удивително е как след три месеца време успя така проницателно и категорично да назовеш причината. Само дето явно не виждаш, че рутера е настроен на mixed!
iavor - специалист
Здравейте,от няколко дни си късам нервите с "МоbiNET".Сутрин има някаква връзка и после ту се появява ту изчезва.Сигнала се колебае между задоволителен и добър,но през деня не може да отвори и една страница без да "брадясам".
Та искам да питам дали с рутер ще се подобри връзката или не ?
манихеин - специалист
Говори с Шефа да пуска по-нарядко снежинките, за да не ти се губи сигналът. Иначе с рутер ще ти се подобри, само ако има кабел от край до край.
iavor - специалист
"Шефа" ни е сърдит та ни позатрупа,но това са бели кахъри :)
7 год. имах интернет връзка по кабел,но доставчика реши да прави икономии на кабел и отряза по-крайните потребители.Затова сега се мъча с МobiNet. Уж сме на 20км.от София а избора не е голям,или Виваком със слабо покритие и ограничена скорост или тези с които съм сега.
ilian ivanov - специалист
Най-добре е да си говориш с доставчика да намери решение.Другия вариант е да сложиш външна антена.Нещо такова http://www.anteni.net/images/ms2415usb.pdf Има и други подобни устройства. Аз бих предпочел първия вариант.
iavor - специалист
Благодаря ilian ivanov,не е проблем да купя антена,стига да върши работа. Обадих се на доставчика и каза,че ще провери връзката. Къщата ми е в по-високата част на селото,но явно това не е от значение за сигнала.Дяволска работа за човек който не разбира :?

Тема "Проблем с безжична мрежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: