• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Chefo77 - майстор
Абе вие защо си мислите, че най-голямото желание на всеки потребител е да гледа филми от тракера на стрийм и първата му работа като се прибере, е да се пльосне на дивана и да тегло-гледа едновременно?
Тинки, що не споделиш как процедират хората в лелеяните от теб държави с торент-потребителите, вместо да обясняваш в други теми какво хубаво било там, а тук да се късаш да обясняваш как Ви-Фи-то не можело да стигне скорост за стрийм, като че едва ли не това е най-важното на света?
Много бързо забравихте звука на телефонните модеми като се вързват, че сега и скоростта на безжичните мрежи ви е ниска. Я направете една бърза преценка - какво е съотношението на лаптопи + таблети + смартфони спрямо настолни компютри в един съвременен дом. В моята къща е 6:1. Някой да има повече от един настолен вкъщи?
toolegittoquit - майстор
Искаш ли скорост - трябва ти жица. Да, забравихме звука. 21век стана. Ако преди си гледал пощата с 800бода/сек, в момента гледаш видео в Интернет със скорост от мегабити. IPTV-то също така не върви добре по WI-FI. И между другото - настолните са гейминг машините. Който играе игрички или ползва натоварващ софтуер, все още си стои на настолни машини или уъркстейшън клас лаптопи, които струват 4-5 пъти повече от настолен със същите характеристики.
lov - майстор
Има изключения моите са два. :lol: Един уж за общо ползване още един в работилницата. На сина не знам дали да го включвам щото не работи постоянно но машината е доста по яка щото с това си вади хляба.Та може да кажем и че са три. Иначе няма спор че мобилните бият по всички параметри като количество, Още три таблета и три лаптопа 6-7 телефона и съотношението пак там някъде.
Бе то и аз се чудя как някои намират време да седнат да гледат телевизия. Май само докато хапваме заедно на масата може и да остане време да хвърлим някое око. Пък и то не винаги щото това е единственото време дето можем да се съберем заедно и да си кажем някоя приказка.
sstefanov - майстор
Има си суичове с по 2 или повече SFP порта за такива работи.
(не казвам, че са евтини!)

И аз съм за жицата (мед засега). Геймърите предпочитат даже мишките да са с жица, има защо.
toolegittoquit - майстор
sstefanov написа:
Има си суичове с по 2 или повече SFP порта за такива работи.
Има. По-горе писах за един такъв с 8 SFP порта - 780лв. Според теб адекватно ли е за домашна мрежа?
lov написа:
Бе то и аз се чудя как някои намират време да седнат да гледат телевизия.
На колко часов работен ден си? 18? Смени работата и ще имаш повече свободно време. :razz:
sstefanov - майстор
С 2 порта са доста по-евтини и в някои случаи си струва дори и за домашна мрежа (зависи колко голяма ти е къщата).
Аз също нямам време да гледам телевизия, просто има много по-интересни неща.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
lov написа:
Бе то и аз се чудя как някои намират време да седнат да гледат телевизия.
На колко часов работен ден си? 18? Смени работата и ще имаш повече свободно време. :razz:
А ти можеш ли да приемеш, че на огромна част от нормалните семейства дните и най-вече вечерите не преминават пред компютър/телевизор/лаптоп? Без значение колко време работят.
Ти жена и деца имаш ли? Кога и как общуваш с тях? Когато няма ток ли? Като в оня виц, дето един се отказал от развода - нета спрял, седнал да говори с жена си ... тя била хубав човек :lol:
naB4o - специалист
Явно не на всеки интернета му е читав. Моя през рутирана мрежа си стриймва добре, по протокол N. 72 mbits е в момента като рутера е на 5 метра и бетонена стена от мен. В зависимост какво търси човек, предложенията са адски много. Неоспоримо е че жицата си е жица, НО ако не гони нон-стоп сийдване на супорнайсе торента от няколко потребителя (било то лаптопи десктопи) или някакви гарантирани връзки/мбити, не му трябва супер голяма сложна мрежа. А относно работата, интернет и свободното време, аз най-съм свободен сутрин с телефона в "офиса" и баш там си проверявам поща, форуми, социална мрежа... Да взема си инсталирам една розетка до тоалетния папирус, че да влизам по-бързо у фейса...
sstefanov - майстор
Жичната мрежа не изключва безжичната!
Johny - майстор
Хей Майстори, я кажете сега ще стане ли номера, ако по свободните 4 жила пусна сигнал до рутер, за да може народа да има силен Wi-Fi сигнал. Първите 4 са за телевизора.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Жична или безжична мрежа в апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: