• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
montoya - майстор
Тя тая седмица която му пуснах на човека е доста орязана за да работи на стари машинки и да се инсталира от СД. За това е доста орязана и пълната функционалност е под въпрос, но пък поне при инсталирането на драйвъри не би трябвало да има проблем. Иначе, не могат да и се добавят екранни езици, не работи почти никаква команда в cmd и сега последното което се появи при мен е че не иска да инсталира някакъв уиндоус ъпдейт за самия ъпдейт и така не мога да обновявам уиндоуса, но пък всичко останало си работи. Има си вграден фреймуърк 3.5 и досега не съм имал проблем с инсталирането на никоя програма от общо ползваните.
MamaMy - майстор
Абе вие май сами си създавате проблеми и после се чудите как да ги оправяте :? . 7 не е като другите Уиндоси. Няма нужда да я кастрите предварително. Просто си намерете едно ДВД и пуснете нормална инсталация. То като почне само ще си маха и свива нещата докато тръгне като хората според машината. Това което не тръгне при инсталацията, ще дойде като ъпдейти. Дори и с драйверите е така. Върви разправяй после кое е добро и кое не. Да знаете, че и чука е много по-добър и функционален от компютъра, но само при трошене на орехи :-D
montoya - майстор
MamaMy написа:
Абе вие май сами си създавате проблеми и после се чудите как да ги оправяте :? . 7 не е като другите Уиндоси. Няма нужда да я кастрите предварително. Просто си намерете едно ДВД и пуснете нормална инсталация. То като почне само ще си маха и свива нещата докато тръгне като хората според машината. Това което не тръгне при инсталацията, ще дойде като ъпдейти. Дори и с драйверите е така. Върви разправяй после кое е добро и кое не. Да знаете, че и чука е много по-добър и функционален от компютъра, но само при трошене на орехи :-D
За чука си прав, ама за другото хич не си. Темата не е за това, ама намерете си ДВД - ми нямам в момента, а и нямам излишни 40 кинта да си купя! А иначе се пробвай да инсталираш пълната версия на 7 ултимейт на семпрон 2800+, 512мб РАМ, 128мб джифорс 5500 и на 10ГБ дял да видиме как ще се свие сама и нагоди според компютъра и после как ще работи, дори и да си монтираш ДВД.
Fender_str - специалист
Mи в къщи на компа на жената върви и на 1 рам 2300 процесор и 64мб видео и не се оплаква. Е от кога разправям аз, че с хп ще по-добре ама неще и да чуе..
darken_nz - специалист
Моди гоним - какво да се прави. :-D
Като излезе 8-цата сигурно ще иска да е на нея. :wink:
Както казах и по-горе Net Framework може да се изтегли :wink: - най-важното е да намерим ''шоферите'' - там Жоро ще казва какво е направил.
joroR73 - специалист
ами инсталирах 7 х32. не намери драйвери за видеото и за модема. бях свалил предварително всички драйвери за уиндос 7 на моя лаптоп, но видеото не го намира - инсталирах го няколко пъти драйвера - грешка при висуал C++ нещо. последния път даже изписа че е инсталиран успешно, но пак не познаваше устройството. търсих драйвери, само за хр имаше. накрая по подразбиране установи някакви за вградено видео и така. модема не ми трябва, той също няма драйвери за 7 и виста....
за програмите - кичъндроу 6 работи,бкад портативна моята версия - в смисъл с нагласени материали и други настройки които съм си правил не тръгва.основните програми от сорта на к3 мебел и топсолид, които са тежки и имат база данни sql server въобще не намира базата - няма достъп до нея, а без връзка с базата програмата се затваря, даже преди да е проверила за наличие на ключ - не можах да разбера дали емулатора работи или не защото въобще не стига до него. базис 7 също не тръгна - изписва че драйвер не е намерен и оттам и ключа не се вижда и програмата се затваря. сега чета руски форуми за да намеря решение за базис, ама другите програми особено с ъс сървъра няма откъде да разбера нещо, така че ще се мъча сам.
проблема с popup прозореца си стои и е само когато от уиндос 7 се опитвам чрез рестарт да вляза в хр.
трябва да го изключа и тогава да го пусна пак и да избера хр....
ArturDent - Почти Безобиден
Само да вмъкна.
32 битова програма, която не тръгва на 64 битов Windows е некадърно написана.

Ако е писана за XP, но не работи за 7 е друг въпроса.

П.П. joroR73 я напиши/снимай тази грешка.
joroR73 - специалист
коя грешка имаш предвид? за драйвера на видеокартата ли? на базис грешката?
значи базис, а и другите програми работят с хардуерен ключ. този ключ се разпознава чрез драйвер.
проблема е че програмите са стари, драйверите също - тогава не е имало уиндос 7 и евентуално има проблеми с драйвера, а оттам и с ключа..това за базис се отнася.
колкото до видеокартата - не тя е проблема, в момент просто пробвам на уиндос 7 програмите ми.
а колкото до топсолид - не вижда sql сървъра и базата данни. на това не мога да дам снимка, тъй като изтрих програмата че е много голяма и ще пробвам тия дни с по стара версия...

Изображение
MamaMy - майстор
montoya написа:
Темата не е за това, ама намерете си ДВД - ми нямам в момента, а и нямам излишни 40 кинта да си купя! А иначе се пробвай да инсталираш пълната версия на 7 ултимейт на семпрон 2800+, 512мб РАМ, 128мб джифорс 5500 и на 10ГБ дял да видиме как ще се свие сама и нагоди според компютъра и после как ще работи, дори и да си монтираш ДВД.
Утре ако не забравя ти пускам снимка на десктопа на служебния ми лаптоп със заредена седмица. Инсталиран е без никакви ограничения и в последствие е упдейтнат до СП1. Уиндоса е качен през ДВД-то на докстанцията, но имам и преходник УСБ2.0 към ИДЕ (3,5+2,5)+САТА3,5. Преходника в Конрад струва с все допълнително захранване 24 лева и закачаш всякакви външни ЦД и Хард дискове на УСБ-то. http://www.amazon.com/USB-SATA-5-25-Cab ... B000YJBL78

ПП. Ето и снимките които обещах:

ПП2. На същия лаптоп имам инсталиран и ХР. Него го ползвам единствено заради програматора. Заради някой криптирани чипове програмата за ресет иска реален СОМ порт, а в 7 всички са виртуални.
joroR73 - специалист
голяма мъка с уиндос 7. има драйвери за него за новите лаптопи, но за хр няма.
програмите пък на 7 не тръгват - това не е открито, онова не го вижда.....
няма ли някакъв нов лаптоп, който си има драйвери и може да му се инсталира уиндос хр х86?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Пускане на 32 битови приложения на 64 битова система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: