• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
onkelabg - специалист
Username or Password is incorrect.
Please refer to the troubleshooting below:

Is the "Caps Lock" enabled on your keyboard?
The username and password must be lowercase, please ensure that the "Caps Lock" LED is disabled on your keyboard and try again.

Forgot your username or password?
Please reset the device to the factory default settings if you have forgotten your username or password. The default username and password are both set as "admin".
Note: The settings will be restored to factory default after the resetting.

How to restore the device to the factory default settings?
Firstly locate the reset button on the rear panel of the unit, whilst the device is powered on press and hold the reset button for more than 5 seconds, the device will then reboot and restore itself to the factory default settings.

ЕТО това ми дава като го ресна и в всичките браузери напиша 192.168.1.1 /0.1-както пише и на самия рутер и до тук.Ще пробам и по описания по нагоре начин.Ако има значение сьм на Близзу кабелна.
kuger - майстор
Така, това е превода от Гугъл
На "Caps Lock" е активирана на вашата клавиатура?
Потребителското име и паролата трябва да е малка буква, моля, уверете се, че "Caps Lock" LED е забранено на клавиатурата си и опитайте отново.

Забравено потребителско име или парола?
Моля, върнете устройството към фабричните настройки по подразбиране, ако сте забравили вашето потребителско име или парола. Потребителското име и паролата по подразбиране са както зададете като "администратор".
Забележка: Настройките ще бъдат възстановени до фабричните настройки по подразбиране след връщането в изходно положение.

Как да възстановите устройството до фабричните настройки по подразбиране?
Първо намерете бутона за рестартиране на задния панел на устройството, докато устройството е включено натиснете и задръжте бутона за нулиране за повече от 5 секунди, след това устройството ще се рестартира и да се възстанови до фабричните настройки по подразбиране.

По първия абзац - виж си клавиатурата, да не е с главни букви.
По втория - нулираш, както е обяснено в третия абзац, връщаш се във фабрични настройки.
Важно е да си в компа като администратор, как става не мога точно да обясня. Мисля, че при старт на машината става, но нека по-запознати да обяснят.

След, като направиш тези неща, търсиш рутера по описания в предишния ми пост. След, като влезеш в менюто му, правиш точ в точ както е описано във файла от по-горния ми пост. Не знам Близу как излъчват, предполагам на РРРоЕ, не е лошо да им звъннеш, и да ги питаш, като същевременно ги питаш да не са те заключили по МАС. Все още някои го правят.

След, като направиш тези неща, и не се получи, остава или повреда в рутера, или яко разбутана система.
Желая ти успех.
пп: Трябва да си знаеш името и паролата, дадени ти от Близу, те се въвеждат в менюто на рутера.
После ще трябва е да настроиш и безжичната връзка с име и парола, измислени от теб. Като данните в рутера и в безжичното устройство, което ползваш, трябва да са еднакви, за да може да се виждат едно с друго. Иначе ще имаш гости към връзката си :o
Дано съм помогнал
onkelabg - специалист
като го нулирам,трябва ли после да разкачвам кабелите по-него, и след това да ги качвам.
Как е вьрзано при мен системата
1-кабела от доставчика-влиза в една кутия/модем/Linksys/ ли е-дето е и тел/ в синия порт/internet/
2-от този модем, но другия порт/жьлт-internet/ излиза кабел,който отива в Рутера/TPLink/ в синия порт/WAN/
3-от Рутера излиза др.кабел от порт/L1/ и отива долу на настолният ми комп в мрж-карта.
Така е вьрзано при мен :? сигорно е правилно.

ПС-Много сьм Зле с тая техника :prayer: а за биззу-споменаха за настройки/20лв/ май :finga:
kalpev - специалист
Откачаш кабела от WAN порта на TP-LINK-a, оставаш свързан компютъра и рутера с кабела през L1 порта на рутера, нулираш рутера и настройваш. Като го настроиш си връщаш обратно кабела във WAN порта. TCP/IP настройките на компютъра трябва да са ти на automaticаlly и да си изчистил помненето на паролите на браузера. Работи само с 192.168.0.1, username: admin, password: admin (задължително латиница).
onkelabg - специалист
захранването сега или с/д рестарта :sad: да изкл
kalpev - специалист
Остави си го включено и действай с нещо тънко да го нулираш през отвора за reset като задържиш около 10 секунди.
Последна промяна от kalpev на пет мар 14, 2014 5:25 pm, променено общо 1 път.
onkelabg - специалист
започвам..процедурата :rock: дано се видим и пишем с/д това :prayer:
onkelabg - специалист
тук сьм ама :?:

да попитам явно нямам такава безична врьзка на компа-а имено
-като натисна мишката с десен бутон в/у мрежовата ми карта не излиза безична мрежа :? а като чета по-други места трябва да имам и тази опция нали.
Явно нещо машината ми с/д преинсталиране не е вьведена това чудо да се свьрзва,а инак си имам нет и на 4бр тел/андроид/.
Може ли заради това да не виждам рутера, все едно и сьщо сьобщ-получавам като влизам с 192.168.1.1 / 0.1
kuger - майстор
С компа, който е вързан към рутера с кабел трябва да направиш връзката. WI FI-то от рутера ще ти служи за връзка с други безжични устройства /лаптоп, телефон/. Задачата е да докараш мрежа от рутера до компютъра по кабела, после ще настройваш безжичната връзка от рутера до другите устройства.
onkelabg - специалист
сега да ви кажа...и мисля да спирам с учението/не става и те това си е/

реших да вкарам дирекно кабела на Нета в компа,както си беше преди да си сложа/рутер/ и...
ми излезе сьобщение;

Неможе да използвате услугите за LAN :? :shock: от този комп :toimonster:

Платен е нета и по-рано си работеше,добре без/ и с Рутер
Последна промяна от onkelabg на пет мар 14, 2014 7:34 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Проблем с рутер Tp-link TL-WR740N" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: