• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
toolegittoquit - майстор
fox_vt написа:
Аз със това
...
Категорично отказа да подкара FHD клип сниман от телефона :lol: Наложи се да го направя по смотан че да тръгне.Нито поиска със XP Profesional нито със 7 Ultimate,но пък не съм пробвал със 10 ката дали пък не му е порастнал хардуер
8400 няма ли HD Ускорение някакво? Ще проверя и ще ти кажа. Явно е въпрос на кодеци. Ако има - настройки на плеъра. Иначе с процесорна обработка - трудно FHD с тоя процесор. Имаше навремето, когато тъкмо влизаше FHD модифицирани кодеци, с които се пускаше FHD, като за сметка на влошаване на качеството на изобразяване се постигаше равномерно видео на по-стари машинки. Интересува ли те, да знам какво да търся?
Също така изтегли Media Info или дай Info на медията/файла от плеъра, който ползваш. Да видим какви кодеци ползва.
п.п 8400 би трябвало с някои условности да декодира FHD. От там нататък е въпрос на настройки, плеър и драйвери.
Ако ти се занимава де...Ако не - машинка двуядрена можеш да намериш за 100-тина лева. Ще й прехвърлиш твоята памет и видео. А може и лаптопито като моето да вземеш за 230-250лв. Подкарва ми FHD без никакви ядове. И YouTube на пълен екран на 1080p.
fox_vt - майстор
Всъщност сега от любопитство изрових клипчетата и взеха че тръгнаха като само на моменти леко засича :? Същия комп същия хардуер,но с уиндоус 10.Плеъра е KMPlayer.FHD цял екран 30fps.Наистина ще да е вероятно от кодеци,макар че тогава пробвах поне 4 различни плеъра.
Lisko - майстор
fox_vt написа:
Наистина ще да е вероятно от кодеци,макар че тогава пробвах поне 4 различни плеъра.
Изглежда ми сякаш си противоречиш.
Ако един плеър ползва кодеци, тогава от него нищо не зависи и пробването на 2-ри и трети плеър от същия тип е безмислено.
Щото ще ползват същите кодеци. Това са "тъпи" плеъри в които програмирането се свежда най-вече до дизайна на потребителския интерфейс.

Ако ползваш плеър който няма нужда от кодеци (VLC, MPCHT) тогава не можеш да обясниш с кодеци нито накъсване, нито перфектно плейване, по простата причина че каквито и кодеци да има, плеърът не ги ползва. Тяхното присъствие, отсъствие и качества са без значение.

Извинявам се за елементарното обяснение, но за съжаление повечето хора не ги знаят тия неща.
toolegittoquit - майстор
Lisko написа:
Ако един плеър ползва кодеци, тогава от него нищо не зависи и пробването на 2-ри и трети плеър от същия тип е безмислено. Щото ще ползват същите кодеци. Това са "тъпи" плеъри в които програмирането се свежда най-вече до дизайна на потребителския интерфейс.
Всеки плеър ползва кодеци. Някои просто си идват със свои и си ги търсят тях в програмната им директория. Други търсят FFDShow кодеците, които са инсталирани на системата като WMP, например.
От специфичните настройки на плеърите и кодеците, дали вградени или системни може да се получи доста голяма разлика в качеството и равномерността на възпроизвеждането.
Функциите като хардуерно ускорение много често са изключени по време на инсталацията по подразбиране, защото може да създават определени проблеми. Инсталацията е такава, колкото там да върви. Ако не ти харесва - прави си чип тунинг сам, на своя отговорност.
С 2 леви - специалист
Хардуерът е приличен, иска само малко чистене на уиндовса, евентуално и малко овърклок. Примерно аз съм с това от близо месец:
Изображение
Нямам грижи, освен, че понякога на седмица-2 сменям рам, щото не издържа на напъна :-D :-D :-D
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Не разбрах какво е общото между двуядрения 64 битов Атлон 6000+ и конфигурацията от темата? Това 1 кило РАМ е несериозно, сложи 2х2 и Уин 7 ще лети, след чиста инсталация де. Иначе в момента пиша от слаба машина с Убунту и си върви ;)
petromaniq - специалист
С "по-лявата" му сложи още толкова от същата RAM - ще вдигне трансфера двойно. То се изприказваха някои другари... и ние сме виждали X+1 (ядрени машини). Важно е дали ще ти върши работа по предназначение,а не да си правиш селфи с него и да се хвалиш в чужди теми, колко си велик :-D. Моите са къде по-кранти и не ми пречи да пиша тук и на XP & Win7.
С 2 леви - специалист
Акцентът на горното ми писание беше на почистване на уиндоуса и евентуално лек овърклок, ако позволява. На снимката ми не е важен процесора, а рама - на колко работи :-D :-D :-D
С един Team viewer или подобно може дистанционно да се оправи. Ама къде съм тръгнал аз да давам акъл...
petromaniq - специалист
За форума е идеален - още яко HD не са пуснали :lol: .
toolegittoquit - майстор
С 2 леви написа:
Акцентът на горното ми писание беше на почистване на уиндоуса и евентуално лек овърклок...
Овърклок на стара машина е все едно аз да си правя тунинг на Фиеста-та, да върви повече както е на 30 години. :? По-добре не, че не се знае дали няма да кихне с тоя овърклок и колко стабилен ше бъде.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "може ли да се ускори Windows XP" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: