• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
darken_nz - специалист
Не отричам възможността някоя програма наистина да не тръгва на 32 бита 7-ца, но има и нещо друго. При орязаните ОС заради доста неща, които липсват проблемите не са изключени.
Разните им съвместимости там пробва ли ги ?
Иначе за лаптоп на XP - ето (само, че този линк на магазина е примерен и пишат ограничено количество - ще трябва да търсиш такъв модел, или подобен, който държи ОС, която искаш ) :
http://laptop.bg/laptops-toshiba-Satell ... te_a30015d_
http://eu.computers.toshiba-europe.com/ ... service=EU
Изображение
Изображение

edit: Сега намерих едно място, където могат да го вземат от склад на дистрибутор (тоест възможно е да го вземеш, ако искаш):
http://www.altech.bg/bg/product/5974
Ако искаш лаптоп, който поддържа и XP - готов си (стига да те устройва машината и цената)
Мисля, че и на Vista пак няма да си зле (по-горе писах, че съм подкарвал почти всичко на вистата - все едно съм на XP), а ако искаш можеш да ги направиш и 2 ОС :wink:
Намерих магазина с ''чичо Гошо'' (Гугъл) - ако искаш може да видиш други оферти като потърсиш и ти с търсачката.А на този сайт можеш да прочетеш някои неща - има доста полезни теми и линкове, а може и да попиташ нещо и там.
http://windows7bg.com/
Знам, че е линк към друг форум, но е свързано с темата, а и аз давам линкове и към този форум в други - трябва да си бъдем полезни и да обменяме информация.
Тези, които ценят форума няма да му изневерят и да го напуснат заради някой друг (поне моето мнение е такова :wink:
Сега топката е в твоето поле. :supz:
joroR73 - специалист
darken_nz :partyman:
мерси много че си си поиграл заради мене. имаш студена бира една каса. :drinkers:
парите не ме притесняват, горе долу нов що годе нормален лаптоп струва там някъде -1000-1200 лв
притеснява ме паметта че е DDR2, не че разбирам от хардуер, но не е старичко като конфигурация? наистина не разбирам от хардуер и затова питам.иначе има няколко такива и асуса с DDR2 памет по старички, които подържат хр..
просто и от асуса съм много доволен - мъкна го навсякъде, постоянно работи и съм доволен. а и повечето познати и те са с асус - нали един друг се съветваме и те също са доволни и затова имам малки резерви към други марки.
ама ако трябва и тошиба ще видя, що не?
да кажа аз докъде стигнах. махнах орязаната 7 и сложих нормална, вярно от 2009 ама цяла. лаптопа ми е асус х51r с 1гб рам и мога да кажа че 7 върви по добре от хр - вярно нова инсталация е 7, а не като хр задръстено с всякакъв софт и боклуци.
обаче проблеми - при рестарт проблема с popup си остана - остава си така и не продължава да зарежда, затова вече изключвам лаптопа вместо да рестартирам.
не позна и видеокаратта - ATI Radeon Xpress 1100, открива я като 200 м серия, но и за нея няма драйвери. търсих с програми за драйвери, на сайта на АТI пробвах с автоматично разпознаване - не я позна и това е. зарежда некакви драйвери, един път дава грешка, друг път че всичко е ок, но така и си стои като непознато у-во. видеото насича, гадно е за гледане.
дава и грешки при инстал на други у-ва също, подобна даде и при инстал на драйвери за видео
Изображение
ето мениджъра на у-ва
Изображение
хубавото е че базис тръгна, на снимката се вижда че е открил ключа-емулатора - гуардант ключа имам предвид.
това стана като смених драйвера му с по нов, който за моя радост се вижда от 7 и подържа емулатора.дадох му и някакви права там по инструкции на руснаците и нещата станаха. но за други програми това не е така - работи на хр без проблем, но на 7 не вижда драйвера и ключа, ако сложа драйвер по нов за 7 той пък не вижда емулатора и такива едни хубавини....
продължавам да търся лаптоп дето подържа хр и 7 х32, че колкото повече ровя излиза и че не всички лаптопи имат драйвери дори за уиндос 7 х32....
darken_nz - специалист
Да, по-стара е конфигурацията, но истината боли - всяка нова машина е направена за 7-ца.
Зарежи автоматичните разпознавания - търси ръчно за своя модел и серия видео карта.
Аз за моята NVIDIA на тошибата намирам без проблем - просто си направих експеримент.
Няма ли по-нова версия на емулатора ? Нормално е да се наложи някои програми да се обновят.Виж, не съм рекламно лице на Тошиба, но това имах под ръка и това ти показах. :wink:
Търсене са софтуер ще падне - няма начин.
joroR73 - специалист
да, майко мила..
драйвери за видеото за уиндос 7 няма, пробвах с програми за драйвери, пробвах и ръчно - има само за хр и 2000.
за софтуера - стари версии с емулатори да тръгнат няма да стане защото драйверите са за хр, а за 7 или няма такива или ако има по нови то не подържат емулатора.
Изображение
така че май решението е само виртуална машина.
montoya - майстор
За драйвера тоя който е за ХР пробва ли го компатибъл моуд да го инсталираш, на предната страница със снимка даже съм показал как!?
joroR73 - специалист
мерси, ще пробвам. не знаех че и драйвер за хр може по тоя начин да се инсталира на уиндос 7. иначе естествен пробвах да пусна драйвера за хр, но ми излезе съобщение че е за друга ОС и прекрати инсталацията...
darken_nz - специалист
Аз това имах предвид по-горе, но съм не съм бил ясен.
Пробвай да инсталираш драйвера, или даденото приложение (програма) под съвместимост да видим какво ще стане.
joroR73 - специалист
с видеокартата нещата станаха. :-D
:partyman: благодаря ви много за съветите.
да видим какво ще стане и на бъдещия ми лаптоп, от стария съм доволен - основните неща се получиха.
:partyman:
montoya - майстор
Хубаво е когато има доволни хора =D>
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Пускане на 32 битови приложения на 64 битова система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: