• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
DundyTheCroc - майстор
sstefanov написа:
Сенките се оправят от настройките на рязкост от монитора.
Не и ако си под Уин 8.1 при FHD резолюция и е включено автоматичното мащабиране, трябва да се мине на ръчно :wink:
sstefanov - майстор
Може, не ползвам "Уин". :)
ig_ivanov - специалист
valentino76bs написа:
sstefanov написа:
Не купувай монитор преди да го видиш наживо.
Оказа се абсолютно прав,совите не са това което са!Имах възможност да сравня два модела дел P22 14H и до него лъскав дел с гланц екран ...на мата екрана му синее няма бял цвят! Извиках продавача ровичка го настройва го и пак синее, вдига RGB не става и не става много дразнещо навярно може нещо да не прави може и да иска калибровка ,или мата е така:? а на гланца картината е ок за моя непрофесионален поглед! Другото което е тея ъгли на видимост дали са 90/95 или 170/178 се тая разлика не можах да открия.....Всички IPS матрици със сянка на буквите, двойни сякаш може да е от сигнала вероятно и не ясни седят ми като размазани.И някой монитори с ТН матрици ми се видяха с по добро предаване от колкото IPS .....та не съм особено впечатлен за тези модели който видях....нещо което да ми грабне окото!
Това със сянката на буквите има няколко причини:
1. Мониторът не работи на резолюцията, за която е направен- примерно на FHD монитор му е подаден сигнал само с HD резолюция.
2. Кабелът, който свързва монитора и компютъра е кофти. Важи особено за VGA кабелите. Сменял съм фабричния кабел на чисто нов монитор точно заради това нещо.
3. На монитора не е направен т.нар. Auto Adjust- картината стои като размазана.
4. Нов модел монитор на стара видеокарта (AGP основно) или стара платка с вградено видео (както е при теб)- нямам обяснение защо новите монитори не искат да работят както трябва със стара техника.

Що се отнася до синеето- в монитора има готови цветови профили- GAME, TEXT, MOVIE, NIGHT...., и COLOR TEMPERATURE, които сменят цветната температура на изображението- може да синее или да жълтее/червенее. От драйвера също може да си сменяш цветовата гама.

ПС: За мен не си струва да се влагат пари в компютъра ти- на твоя модел платки не са останали много живи роднини.
gogo7777 - майстор
hidrazin написа:
nikolovvd написа:
С други думи, ако ти дойда на гости и пиенето свърши няма да скучаем...
Доста смело изказване. :?
Първо - пиенето няма да свърши. Поне не и докато не замязаш на мумията на Тутанкамон (толкова запазен и спиртосан). :-D
Второ - за да не скучаеш след пиенето, мога да предложа около 750 кила дънни платки, стотина работещи захранвания и една касетка от домати с процесори. :cool:
Трето - евентуално няма да ти е толкова интересно. Над 90% от дъната и процовете стигат до Socket 775. :shock:
:partyman:
Да не рафинираш редки метали бре.....понякога ми трябват паладий и индий... :)
hidrazin - майстор
:? Че то в дънните платки е беднотия бре. Там основното е бакър.
Пък и дънните платки се преработват само промишлено. Някой ден ще ги засиля натам.
Иначе то и на мен ми трябва малко индий ама не е нещо спешно и не съм търсил.
За другото може да уредим нещо. :-D
gogo7777 - майстор
Ще проверя колко паладий е останало и ще ти пиша. Сега не знам баш какво е дереджето в другият ми малък бизнес. :wink: Индий със сигурност има в дъната....колко е не знам.... :)
DundyTheCroc - майстор
Както сте подкарали темата пишете поне, че сте заровили урана в нивата, та ДАНС, дето слухтят в момента, да я прекопаят за без пари :-D
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
Че за кво ми е уран? :shock:
Що бре? От обеднен уран може да си престържеш на струг куршуми за бронебойни патрони. :-D
DundyTheCroc - майстор
Не е нужно да ти трябва и да го имаш, важното да прекопаят нивата, явно не си чувал вица :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Избор на монитор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: