• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
darken_nz - специалист
joroR73 написа:
с видеокартата нещата станаха. :-D
:partyman: благодаря ви много за съветите.
да видим какво ще стане и на бъдещия ми лаптоп, от стария съм доволен - основните неща се получиха.
:partyman:
Няма причина и на новия лаптоп да не потръгнат нещата.
Браво!
joroR73 - специалист
да кажа докъде стигнах - на стария лаптоп сложих уин 7 х32 и основните неща тръгнаха.
купих си нов лаптоп, като го избрах заради подръжката на хр. купих си този HP
http://www.speedcomputers.biz/shop/prod ... 3wodWycAjg
за февруари и март е №1 по продажби, но основно го взех заради драйверите за хр.за HP не съм чувал хубави работи, но рискувах.
получих го, беше с SUSE linux, което не зареждаше и даваше някаква грешка. подарък чанта - отврат някаква итайска, диск с ръководство и драйвери - НЯМА. свалих си драйвери за 7х32 и хрх32 и почнах инсталация. инсталирах 7 на С, настроих я с драйверите едно по едно - цял ден си играх и нещата станаха.7 беше българска и едната моя програма ми даде грешка. тръгнах да слагам хр на друг дял - въобще не искаше да зареди-буутне хр след рестарт. втори вариант не искаше, 3 тръгна ама не можа да копира некъв файл и край, 4 сложих - зареди го , инсталира се на D, рестарт и опа - изчeзна възможността да заредя 7, остана само хр.....
windows xp е този http://zamunda.net/details.php?id=292897&hit=1
MamaMy - майстор
Грешка! Първо се слага XP за да може след това 7 да оправи бутването. И двата си ги инсталираш все на C:\ То при зареждане на Уйндос той автоматично си присвоява всеки път С за себе си и така когато си в 7 за D виждаш диска на ХР. Когато си в ХР за D виждаш диска на 7. Моя съвет е да си сложиш имена на дисковете. Примерно Disk_XP и Disk_7. Така ще се ориентираш по-лесно. Виждам, че се бориш и имаш желание да се научиш. Успех!
Последна промяна от MamaMy на съб авг 04, 2012 11:16 am, променено общо 1 път.
montoya - майстор
MamaMy написа:
Грешка! Първо се слага XP за да може след това 7 да оправи бутването.....Успех!
Така се процедира :2thumbs:
joroR73 - специалист
значи досега съм си губил времето. на С съм сложил 7, на D е хр. хр си го вижда като D - та въпроса ми е сега как?
да оставя хр дето съм го инсталирал и на диска С(на който и сега има 7)да инсталирам уиндос 7 наново. така ще стане ли?защото че уиндос 7 си вижда системния диск като С го знам, но уиндос хр си вижда неговия какъвто е - D.
а при хр някои от моите програми трябва да се инсталират само в С с настройките по подразбиране, иначе става мазало и няма оправяне.а съм си и приготвил дяловете така че С е 70ГБ за уиндос 7, D e 30 ГБ за хр.Какво да правя?
наново да си цепя диска и после на С да сложа хр, а на D уиндос7?
а за лаптопа HP какво ви е мнението?
joroR73 - специалист
сложих сега диска с хр, инсталирах го в С.въобще нямаше опция за формат на С и хр се инсталира при уиндос 7 в С.
пълен шаш съм.сега ще влезна в другия хр дето е на D, ще дам формат на С и после пак наново в С ще инсталирам хр.
да ама не иска да го форматира....и сега какво? да търся друг хр, дето при инстал има формат...
пълна кретения, кой ги прави тия дискове с хр? едните не зареждат, другите нямат опция за формат на С.....
MamaMy - майстор
Почвай на чисто. Изтрии всички партишъни на диска! Създай ги на ново като си направиш партишън 10 за ХР и партишън поне 20 за 7. Остави си и една част от диска неделена и неформатирана. Там 7 ще си направи служебния дял, а останалото ще си го направиш после на 3-ти дял от диска. Инсталирай си ХР на първия дял. Той ще си го кръсти С: След като инсталираш ХР не слагай никакви други програми за да не се бавиш. Преименувай дисковете С и D както ти писах. Гасиш и почваш да инсталираш 7. Ще видиш че той ще види Disk_7 като С: Продължаваш си по нормалния начин. После във всеки Уйндос си инсталираш програмите по нормалния начин и все на С. Това да не те заблуждава. Всяка си отива на нормалното място и всичко си работи както трябва. Просто тези букви са виртуални и се променят постоянно. Физическите устройства си остават с имената.

PP Спри се!!! Правиш глупости в объркването си.
РР Ако съвсем си се ошашкал викни някой с повече опит поне да ти оправи партишъните и имената!
Последна промяна от MamaMy на съб авг 04, 2012 11:20 am, променено общо 1 път.
joroR73 - специалист
в момента не мога - да големия дял си записах филми, снимки и софтуер, които нямам съхранени другаде. искам да си ги запазя - демек сега наново сложих друг хр, него поне да го подкарам до ниво настройка за запис поне и да си ги запиша тия неща. а и как като няма уиндос как да изтрия дяловете и да ги създам наново? пълен шаш съм, 3-4 дена едно и също и се въртя в кръг само...
MamaMy - майстор
Тези неща се правят със всеки диск на Уйндос. Още в самото начало на инсталацията го има като възможност, но всеки неспециалист го проспива този момент. За това писах, че не всеки който е успял един път да инсталира Уйндос е специалист. Козата иска пръч...
joroR73 - специалист
абе човек въобще няма опция за форматиране на избрания диск. намира си стария хр и го поправя или не. от другаде не мога да го форматирам.как да оправя партишъните? от уиндоса хр на D?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Пускане на 32 битови приложения на 64 битова система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: