[quote="onkelabg": Явно е много сложна материя за един 44г-псевдоХакер ама..[/quote]
Аз карам 60-така
Аз карам 60-така

MamaMy написа:Много бъркате нещата. Физически адрес не е Айпито. Това е МАК адреса на всяко едно устройство и не се задава от потребителя. Той е вкаран от завода производител. Има начин да се излъже и да се направи и лаптопа и рутер с еднакъв МАК (физически) адрес, но няма да е по силите ви явно. Доста неща трябва да се препипат и за грамотен човек е работа за 10 минути. Помолете някое хлапе около вас. Имам предвид дете 15-18 години. Те са много в часТе настройките на близууууууу са много прости, обикновено PPPOE, чух че и по столицата минават вече от статични ип-та на такава връзка, обаче имат и филтриране по мак адрес, а съпорта им е все едно от малоумен на малоумен.
ПП Много сте дърти за такива настройки![]()
ПП2 За да не се обидите да кажа,че съм на 42
Не е проблем да помогна и да покажа как да настроите всичко, но трябва на място да се обяснява. Така от далеко не само, че е трудно. Вече сте разбъркали яко настройките. Отделно трябва да се зададе на оператора Близу друг МАК който да е един от двата. Или на лаптопа или на рутера, а другото устройство да се излъже. Отделно трябва да се конфигурират Ай-пи адрес, Гетауей, ДНС-и на рутера. И дори без много заигравки с настройките си трябва човек който знае какво прави.
MamaMy написа:Ако линксиса раздава айпита, то тогава МАК адреса на ТП линка въобще не е интересен за Близу...Именно. Предполагам, че провайдъра следи MAC адреса на LINKSYS-a и старата му мрежова карта, но доколкото разбрах сега е с нова. В такъв случай, когато свърже интернет кабела директно към компютъра през нея, няма как да има мрежа.
onkelabg написа: А като вкарам кабела за нет дирекно в компа-Няма никой в кьщи.
По рано не беше така,развали се рутера-бодвам кабела дирекно в компа и си бачка/пак си бях сьс старата Лан карта/. Дори техника с който си пишех в нета сега ми каза че при тях имат даните на старата ми лан карта която е нямам от 1/2г
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: