• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kuger - майстор
[quote="onkelabg": Явно е много сложна материя за един 44г-псевдоХакер ама..[/quote]

Аз карам 60-така :partyman:
MamaMy - майстор
Много бъркате нещата. Физически адрес не е Айпито. Това е МАК адреса на всяко едно устройство и не се задава от потребителя. Той е вкаран от завода производител. Има начин да се излъже и да се направи и лаптопа и рутер с еднакъв МАК (физически) адрес, но няма да е по силите ви явно. Доста неща трябва да се препипат и за грамотен човек е работа за 10 минути. Помолете някое хлапе около вас. Имам предвид дете 15-18 години. Те са много в час

ПП Много сте дърти за такива настройки :lol:
ПП2 За да не се обидите да кажа,че съм на 42
Не е проблем да помогна и да покажа как да настроите всичко, но трябва на място да се обяснява. Така от далеко не само, че е трудно. Вече сте разбъркали яко настройките. Отделно трябва да се зададе на оператора Близу друг МАК който да е един от двата. Или на лаптопа или на рутера, а другото устройство да се излъже. Отделно трябва да се конфигурират Ай-пи адрес, Гетауей, ДНС-и на рутера. И дори без много заигравки с настройките си трябва човек който знае какво прави.
kuger - майстор
Не се обиждам на тема годинки :-D Радвам се, че горе-долу държа все още фронта
:partyman:
Най- се радвам, ако успея да помогна някому със съвет
Сори за спама
montoya - майстор
MamaMy написа:
Много бъркате нещата. Физически адрес не е Айпито. Това е МАК адреса на всяко едно устройство и не се задава от потребителя. Той е вкаран от завода производител. Има начин да се излъже и да се направи и лаптопа и рутер с еднакъв МАК (физически) адрес, но няма да е по силите ви явно. Доста неща трябва да се препипат и за грамотен човек е работа за 10 минути. Помолете някое хлапе около вас. Имам предвид дете 15-18 години. Те са много в час

ПП Много сте дърти за такива настройки :lol:
ПП2 За да не се обидите да кажа,че съм на 42
Не е проблем да помогна и да покажа как да настроите всичко, но трябва на място да се обяснява. Така от далеко не само, че е трудно. Вече сте разбъркали яко настройките. Отделно трябва да се зададе на оператора Близу друг МАК който да е един от двата. Или на лаптопа или на рутера, а другото устройство да се излъже. Отделно трябва да се конфигурират Ай-пи адрес, Гетауей, ДНС-и на рутера. И дори без много заигравки с настройките си трябва човек който знае какво прави.
Те настройките на близууууууу са много прости, обикновено PPPOE, чух че и по столицата минават вече от статични ип-та на такава връзка, обаче имат и филтриране по мак адрес, а съпорта им е все едно от малоумен на малоумен.
Говорих си близо час с един
- от къде го купихте рутера?
- не е твоя работа!
- каква марка е?
- пак не е твоя работа, аз съм го настроил само искам да ми смените мак адреса?
- трябва ми марката на рутера за да видя настройките!
- казах му я
- сега отворете браузъра ИЕ или друг ако ползвате и въведете в адресното поле 192.168.1.1!
- абе викам вече въвел съм го, направил съм пппоето, само тъпия мак адрес да смените!
- отидете в менюто WAN дабъл ю ей ен и натиснете клоне мак адрес :shock:
- ма не искам да го клонирам бе искам да го изтриеш стария и да въведеш новия
- ми нещо не става клонирайте го за да имате достъп до интернет
- абе като го клонирам и утре хората изхвърлят тая кошница с мак адреса при всяко конфигуриране на рутера ли да ви звъня!?
- ами това е което мога да направя за вас, надявам се да сме ви помогнали
- :? :lol: :mrgreen: нема що помогнахте ми
Та затворих, обадих се отново с тайната надежда да ме свържат с друг оператор и извадих късмет, просто махна защитата и въпросния юзер вече няма защита по мак адрес, само пппое-то
kalpev - специалист
Доколкото схванах картинката, мрежовите настройки на интернет провайдъра са настроени на LINKSYS-a, а ТP-LINK-a и компютъра са в неговата подмрежа. И щом е нулирал ТP-LINK-а, а още има безжична връзка на телефоните си, то тя идва от LINKSYS-a, а не от ТP-LINK-а, който по-скоро играе роля на switch в случая.
MamaMy - майстор
Въобще не е ясно кое къде. Щом не се вижда мрежата, като нищо може да се е закачил с телефоните към някой комшия. Ако линксиса раздава айпита, то тогава МАК адреса на ТП линка въобще не е интересен за Близу. Трябва да се види на място.
kalpev - специалист
MamaMy написа:
Ако линксиса раздава айпита, то тогава МАК адреса на ТП линка въобще не е интересен за Близу...
Именно. Предполагам, че провайдъра следи MAC адреса на LINKSYS-a и старата му мрежова карта, но доколкото разбрах сега е с нова. В такъв случай, когато свърже интернет кабела директно към компютъра през нея, няма как да има мрежа.
onkelabg написа:
А като вкарам кабела за нет дирекно в компа-Няма никой в кьщи.
По рано не беше така,развали се рутера-бодвам кабела дирекно в компа и си бачка/пак си бях сьс старата Лан карта/. Дори техника с който си пишех в нета сега ми каза че при тях имат даните на старата ми лан карта която е нямам от 1/2г :?
onkelabg - специалист
Днес най-накрая си имам и парола и Рутера си го виждам на монитора =D> . Това което можах да видя ще споделя тук/може и да греша Ама :prayer: /
Човеко доиде с лаптопа и го закачи и греда-викам и аз така като теб,го правя ама...
Обьрна тои Рутера,чете,гледа :? и най-накрая :проба: се сети нещо.
Влезе в мрежови врьзки,/Lokal ares 2/ и в/ Разширени;/-вьведе явно даните/физически адрес/ на самия рутер в полето/network adress/ и това зе та трьгна.
Там преди това бе физ.адрес на самата ми Лан карта :? .Влизаме в един от браузерите вьвеждаме/192.168.1.1/ -Греда.
- Викам му кво прайм сега...
-той браузерите са остарели/бьгави/ трябва нови и става-айде чао :?:
премахнах Операта и слагам другата и версия/малко трудно се инсталира :shock: / но вьведох даните на рутера и ХОП :idea: ей го на пред мен на монитора.

Друго идва на дневен ред,явно и др-браузери са ми за смяна,но ме е страх да инсталирам нови-Защо :?:
Като инст-Операта ми се появи некво сьобщ-/неможе да се инсталира,нямате разширения и нещо за администратор/ за нова версия на Опера 20.
montoya - майстор
Нещо те е хвърлил на въчко у баса, не виждам какво общо има браузъра с достъпа до едно тъпо ип на още по тъп рутер, важното е че имаш връзка вече, как е оправена обаче не си разбрал точно и няма смисъл от по сериозно объркване
fearlessss8 - специалист
Бах боклука wr841n tp link... Ръчках и сменявах какво ли не и интернета зацикля с wi-fi само... Ъпдейтнал съм го до най-новия firmware... После пробвах с open wrt... После пак си сложиш tp link firmware.... Забива си рутера и тва е, неще да се оправи...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Проблем с рутер Tp-link TL-WR740N" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: