• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 29
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
stivemaster - майстор
Много ме кефят ограничените хора или "алфа версия" с очевидни ограничения в социалната сфера и емоционални затруднения .Говорят и пишат без нито да вникват в темата нито да имат нивото да разберат поставените проблеми.
Все едно някой да създаде една доктрина "учение" или секта и да обяви че всеки който не разбира объркаността му и логиката на болния му мозък е виновен затова.
И може ли почитател на операционна система с 4 лицензирани копия да обвинява лидера в бранша с 4 млрд.копия в неправилна политика
SHADOWAWS - специалист
Торбалане, аз ползвам боза ХР на единия ми слаб комп за да играя Диабло 2 ЛОД. На по-читавия ми комп карам на УСУ 7 и съм повече от доволен. Евала на Светли и Краси дето са го създали! :prayer:
Стивмастер 4млд. копия дали могат да стъпят на малкия пръст на всяка една Уникална Линукс дистрибуция?
Ще дам едно сравнение м/у Линукс и Харли Дейвидсън (моторите): Всички са еднакви преди да излязат от магазина....после няма 2 еднакви ;) Та еВиго тоя с 4млд. копия които се различават само по инсталирания софт от потребителя! ;)

П.П. 2 Не знам тук ли го прочетох, но...."Никой не плаща за операционната система на Майкрософт - плаща се правото да я ползваш....и то за определено време!"
sstefanov - майстор
stivemaster написа:
...операционна система с 4 лицензирани копия да обвинява лидера в бранша с 4 млрд.копия в неправилна политика
Нещо не те разбрах, само аз имам повече от 40 абсолютно лицензирани копия на Linux!
Сигурен съм, че копията на Linux са повече от лицензираните копия на Windows.
За мен лидера в моя бранш е един, за теб може би е друг (а може би твоят бранш е друг?)
Ето ти една справка от netcraft.com,която веднага ще те осветли за какво става дума:

Market Share for Top Servers Across All Domains
August 1995 - April 2012
Изображение
torbalan - Дървен философ
sstefanov, да не би да искаш да кажеш, че линуксите са повече от уиндоусите????????

не знам кои от уиндоусите са лицензирани и кои не са, но всеки който е собственик на интернет сайт отлично знае, че над 80% от клиентите му са с интернет експлорер... въпреки, че има много фенове, които ползват файърфокси, мразили и други недоразумения инсталирани на операционна система уиндоус...

та когато говорим за работна станция, за човек който просто иска да седне на компютъра си и да работи...

ако ще вадим статистики, нека да са поне малко обективни ;)
sstefanov - майстор
Поне при web сървърите графиката е очевАдна.
torbalan - Дървен философ
cvettomirr написа:
Linux vs Windows - кое е по-доброто. Нормално е и едното и другото да имат + и -. Програми като Photoshop, Corel, Mach 3, ArtCam вървят ли на Linux. Също работещите на Linux да споделят, лесен ли е за работа, как е в интернет и прочие.

Не виждам започналия темата да се интересува от web сървър...
Да, единственото място, където линукса е по-разпространен е сред интернет сървърите... Ми безплатен е :) нормално е да е по-разпространен... Все пак в интернет от цял свят се вижда каква OS си ползвал :)
ArturDent - Почти Безобиден
Ето на "обикновените" компютри.
Изображение
bigshop - специалист
А андроида смятаме ли го за линукс?

И работните станции още от времето на Аполо Стейшън са някакви юникси.

пс: Аз съм започнал с пк (не означава РС) и ИМКО-2 :-D
danaildr - специалист
Значи темата е кое е по-добро, а не кое се ползва повече. Със същия успех можеш да докажеш че поп-фолка е по-добра музика от останалите (на балканите се слуша от 80% от хората).
Не винаги хората ползват най-доброто, а това за което си мислят че е най-добро. Майкрософт имат по-голям бюджет за реклама, отколкото за разработка. Нормално е човек който не е чувал нищо за компютрите (освен рекламите) да асоциира компютъра с уиндоус. Това обаче не доказва че това е по-добрата ОС.
Отправям едно предизвикателство към защитниците на уиндоус, нека да инсталират само софтуер на майкрософт и то легален (закупен или с подходящ лиценз) и после да се опитат да направят едно ДВД с музикални клипове. После направете същото с едно Убунту например. Накрая с ръка на сърцето кажете с кое сте се справили по-бързо и по-евтино. Още преди да сте почнали знаем резултата.
Но ако примерно имате копие на някоя скъпа комерсиална програма вече положението е друго. Фотощоп няма версия за линукс, а ако си платил няколко хилки за фотошоп, няма да те интересува дали ще платиш още 400$ за ОС.
На работа аз ползвам уиндоус, и то защото една от програмите няма версия за линукс, а струва над 30к до момента. И винаги когато ни потрябва нова функционалност се бъркаме в джоба .... Ако тази програма имаше версия за линукс познайте колко копия на уиндоус щеше да има в службата (а сега за всяко копие се броят стотици левове, за да може да се работи) Освен това стабилността на компютрите е меко казано плачебна. От друга страна у дома ползвам линукс и всичките ми нужди са задоволени. Играя онлайн игри, чета книги, слушам музика и онлайн радиа, гледам филми, пиша документи и презентации (колкото и рядко да ми се налага). Имам и инструменти за разработка, понякога се пробвам да пиша нещо на PHP, ако искам мога да пиша дори на C#. Мога да поддържам няолко малки проекта, позволявам си да гледам онлайн телевизии ... редактирам снимки, растерни и векторни графики. Имам дори и програма за създаване на печатни платки (100% free и безплатна при това). И всичко просто работи. Интерфейса е интуитивен и на български. Как да не предпочета линукс при това положение?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 29

Тема "Linux vs Windows" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: