• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
MamaMy - майстор
Заклевам се повече няма да давам акъл в тази тема щото вече нямам и за себе си! Пък и нещо нерви не ми останаха. Питай някой друг. :evil:
joroR73 - специалист
добре, благодаря ти за съветите.
montoya - майстор
Слагаш инсталационния диск със седмицата и почваш инсталация, като излезе прозореца с дисковете, те пита къде да се инсталира, долу в дясно има линкче драйв опшън, като цъкнеш на него излизат опциите, с които можеш да изтриеш партишъните. Като ги изтриеш, можеш вече да създадеш новите, правиш единия 10-15 ГБ, втория 20-30 гигабайта и ги форматираш. Вадиш тогава диска, рестартираш и блъскаш ХР инсталационното СД, инсталираш го върху по- малкия партишън по нормалния начин, като се инсталира, слагаш седмицата и инсталираш на следващия свободен дял и воала.
През цялото време само внимаваш да не си маркираш дяла с филмите.
Другия по- лесен вариант е да си запишеш хиренс буут СД и с него да си оправиш дяловете, но не знам дали знаеш как да работиш с него.
joroR73 - специалист
това исках да чуя. благодаря ти, не се сетих чрез уиндос 7 инсталация. ще видим какво ще стане.
благодаря ти.
joroR73 - специалист
сложих инсталационния на 7, стигнах до дяловете - изтрих ги без да пипам големия с данните, създадох нов дял. излезе съобщение, дадох му Да и ми създаде служебен для за 7 с размер 100 мб. означи го като С. естествено веднага изтрих този дял, извадих уиндос 7, сложих и инсталирах уиндос хр. инсталира се на дял D. как мога сега този дял D да го преименувам на С? с партишън меджик или има и по прост вариант със самия уиндос хр? важно ми е хр да е на диск С.
Изображение
а заради малкия сл.диск около 100 мб вече при прецака един инсталиран хр. той се водеше както сега на D, драйверите са разархивират само в С, а той като е малък само 100 мб оттука и драйвери не мога да сложа, NET Framework и тя не иска, само грешки и опааааааа наново.
да кажа и как тръгнаха нещата - линукса даваше грешка, сложих моето любмо хр на български, ама след рестарт не зарежда. рових из биоса, сменях настройки, четох ръководства - не иска. втори хр слагам - пак не иска. уиндос 7 тръгна, инсталирах го, борба с драйвери, не намира камерата 7 уиндос, с програма за драйвери допълних липсващите.откъде да знам че след 7 не може да се сложи хр? то може, ама 7 става неактивна вече и язък за труда.
а пък хр няма драйвери точно за моята видеокарта, тази серия са или с вградено видео или с карта като моята. има само драйвери за вградената на интел.така че се надявам програма за драйвери от типа на драйвер навигатор да намери нещо.въпроса е да сложа хр и да видим какво ще стане след като не мога да го сложа след инсталацията на уиндос 7.а и някои от програмите ми даваха грешка на 7 на новия лаптоп, а на 7 на стария си работят.....
така че не се сърдете, не съм много бос и форумите са за това да си помагаме.който може да помага, ако има желание естествено. ако не най лесно ще заредя 7 наново, няма да дам Да в онова съобщение и не би трябвало да се създава тоя служебен шибан диск 100 мб.....
montoya - майстор
Тоя служебния дял от 100мб се създава само когато се делят дисковете с инсталацията на седмицата. Т.е и да го изтриеш после ще имаш едни 100мб unalocated space и нищо повече. Ако делиш диска с друга програма за целта тия 100мб не се заделят.
Ако имаш един хирен http://zamunda.net/details.php?id=153417&hit=1 с него да си разделиш дисковете и да започнеш инсталациите ще стане най-лесно и от раз.
Иначе пак с програма можеш да смениш сигурно буквата на устройството с инсталирана ОС, обаче мисля че няма да работи коректно самата ОС после.
joroR73 - специалист
благодаря ти
ама сложих инсталния на хр, с него делих частите. направих и трих докато се появи една С, неизползвано пространство и големия остатък с филмите и снимките. на С си инсталирах хр и вече под хр мисля да си правя други дялове или от неизползваното, или от големия дял.primary partition може до 4, тука има едно уроче мисля по него чрез диск менъджмънта да си направя още 2 дяла + големия остатък и те да са primary.
това е урочетоhttp://www.kaminata.net/viewtopic.php?f=51&t=5250
така ще стане ли или нещо за 7 ще трябва да променям?
ArturDent - Почти Безобиден
:idea:
На който и дял да инсталираш 7. Вътре в самата ОС той се вижда като C.
При XP не е така.
joroR73 - специалист
изтрих всички дялове с инсталационния диск на хр, после направих един 50 гб като С, един 40 гб като D и останалите си останаха като трети диск. на първия 50 гб инсталирах хр, всичко е ок с изключение на видеокартата, която няма драйвери за хр и отчита вградената в дъното- което ми прави проблеми при някои графични програми. но основните програми работят въпреки видеокартата. та основния въпрос който бях повдигнал с тази тема е решен - инсталирах хр на нов лаптоп, ползвам си програмите. естествено не подържа цялата ми рам, а вижда само 2,5 гб но моите програми не работят на х64 засега. реших на втория дял 40 гб да сложа уиндос 7 заради проблемите с видеокартата под хр. инсталирах го, възприема диска като С, вижда и другия големия диск. но не вижда първия диск от 50 гб, на който съм инсталирал хр. защо? и някой ако пита защо С за хр ми е по голям от D за уиндос 7 така реших тъй като основно работя в хр, към хр вързвам фотоапарата, лексмарк 3в1, тв тунер и смартфона - та си събирам и редактирам снимки, слагам всякакви програмки за развлечение, докато 7 се пази така да се каже по чиста за аутокад и такива програми.
защо уиндос 7 не вижда диска на който е хр?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Пускане на 32 битови приложения на 64 битова система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: