• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
nikolov333 - майстор
Инсталацията е омазана нещо..от какъв диск е инсталиран компа?
fox_vt - майстор
Хмм диска с XP то е идеален доста инсталации съм направил с него.Проблема е решен.Сложих пак XP забраних му ъпдейта още при инсталацията,но проблема с браузърите се оказа в разликата на датите на часовника и там на сертификата ли незнам.Като сверих часовника всичко си тръгна по мед и масло,и лисицата и операта даже сега от нея пиша.XP то лети :-D със сегашната памет с малко поорязване на шаренийките.Евентулано мога да му добавя още една плочка 512 мб но за нея повече от 10 кинта не давам,щото така или иначе е за в коша :lol:

Иначе другия компютър определено ще е NUC не ми се занимава с тия кошери вече,лошото е че цената все още е :shock: Затова искам да изчакам поне годинка и не ми се наливат пари в кошер който ще хвърля в мазата после.
nikolov333 - майстор
Нормално е ако не е сверен часовника..виж и батерията на дъното да не е заминала :partyman:
Avas_co - майстор
Аз, да напомня, че ако на някой ще му свърши работа едно китче 1 ГБ ДДР 400(с поредни заводски номера, май някакъв Кингстън беше), да свирка да ходя да го свалям, цената е една виртуална бира и си плаща куриера.
fox_vt - майстор
На тоя комп имаше 80Гб хард,на изгорелия 250Гб.Двата са сата 2.И двата Seagate.Малкия го направих системен големия беше разцепен на 50 и на 200Гб горе долу като малкия дял беше системен на изгорелия комп.При инсталацията delete на малкия хард и последващ формат.Delete на бившия системен дял от големия като при това той автоматично се сдвои със другия дял.Всичко хубаво но сега дефрагментатора ми показва че стои запазеното място за MFT във големия диск.Въпросът е има ли начин да се премахне?Пълен формат или преместване на инфото от диска не е оферта.
nikolov333 - майстор
Има Partition Manager програми, които "разпъват" дяла до запълване на мястото, но трябва да внимаваш при манипулациите с тях..
hidrazin - майстор
По спомени такива гимнастики по XP навремето правих с Partition Magic. Описание на програмата:
Partition Magic - инсталиране и работа с програмата
А сега във WIN7 си има вграден инструмент за тази цел.
Компютър → десен бутон на мишката → Управление → Съхраняване → Управление на дискове
:partyman:
Lisko - майстор
"вграденият инструмент" не струва. Ако диска не е дефрагментиран или още по-лошо - има някакъв "непреместваем" файл по навътре в уж празното място - уиндоуса е безсилен и не може да свие партитишъна.
От друга страна Partition magic-a мести файлове и може да свие кажи-речи до размера на фактически заетото от файлове място.
hidrazin - майстор
Възможно е вградения инструмент наистина да не струва. Просто само знам че го има.
Такива неща не ми се е налагало да правя от ерата на XP. Пък и не обичам много да човъркам там.
:partyman:
Johny - майстор
Lisko написа:
От друга страна Partition magic-a мести файлове и може да свие кажи-речи до размера на фактически заетото от файлове място.
Партишъна 8-ма версия не работи с големи хардове. Не зная колко му е лимита, но съм пробвал с над 1 Тб и не става.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "може ли да се ускори Windows XP" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: