• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Илиян Илиев™ - майстор
Искам да инсталирам линукс на мини лаптопа на детето. В упътването пише, че може да се инсталира успоредно с уиндоуса, но при инсталацията няма такъв вариант.

Как да постъпя?

Искаше ми се да го инсталирам за проба, защото при пробата от флашката не всичко излиза на български.
ilian ivanov - специалист
Ако е Убунту линукса, трябва да има опция за запазване на Уина.Пробвай от диск.
А за предишния ти пост(не съм го видял) пробвай с Лубунту http://lubuntu.net/
Илиян Илиев™ - майстор
И тук пише, че има такава опция, но при инсталацията не ми излиза. Точно това избраното липсва при мен.

Изображение

Ще опитам с диск. Предполагам, че няма да има проблем, че е външен диска?
Илиян Илиев™ - майстор
И с диск е същата работа. :?
montoya - майстор
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubunt ... -installer Свали, инсталирай и стартирай под уиндоус и нямаш ядове. Трябва да е свързан компютъра с интернет докато върви инсталацията
Илиян Илиев™ - майстор
На мен ми трябва за нетбук. Демек другата версия.

Както и да е.Инсталирах вече.Уиндоуса остана в миналото, но излезе ново 20.

Като пусна компа без зарядно екрана е по-тъмен. Ако го пусна със зарядното екрана си свети нормално. След като дръпна кабела и си остава нормално светъл.

Преди имах същите ядове след инстал на уиндоус 7, но не си спомням дали беше свързано с драйверите или нещо друго да беше.

От половин час ровя по разни настройки, но нещо не се справям.
Илиян Илиев™ - майстор
Ядовете продължават.

Това със светлината го оправих. Не съм сигурен как, но нещо ръчках по настройките преди старта. Там дето се влиза с F2. Вече 2-3 рестарта си се включва с нормално осветен екран без да е включен към зарядното.

Сега излиза друг проблем. При стартиране излиза някакъв ключодържател. При въвеждане на паролата от инсталацията ми казва, че е грешна.

Каква парола трябва да въведа?
Пробвай без да въвеждаш нищо.Най-вероятно си изпуснал при инсталацията да му кажеш да влиза автоматично.Другия вариант е да си написал парола с главни букви или на български.
Илиян Илиев™ - майстор
Усетих проблема.

Клавишите I O P J K L M ми ги изписва като 4 5 6 1 2 3 0.

От начало не го правеше това. Как да го оправя?

Проблема го има и на българската и на чуждоезичната клавиатура.

За да ги изписва като букви трябва да натискам Fn.
Ами натискаш FN едновременно с още един клавиш на който трябва да пише Num lock или нещо такова.Така в момента си в режим за цифри.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: