• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
montoya - майстор
Еасеус, акронис, тоя партишън меджик по едно време беше залят нета от оплаквания за проблеми с него при уиндоус виста и 7
Lisko - майстор
Johny написа:
Lisko написа:
От друга страна Partition magic-a мести файлове и може да свие кажи-речи до размера на фактически заетото от файлове място.
Партишъна 8-ма версия не работи с големи хардове. Не зная колко му е лимита, но съм пробвал с над 1 Тб и не става.
Нищо чудно, той е доста вехт. Но аз никога не съм имал проблеми с него.
Гледам че имало 9.1, фри и ставал и за уин 10 (предполага се и за съвременни хардове):
http://www.partitionwizard.com/download.html
но не съм го пробвал.
fox_vt - майстор
С еасеуса стана работата оказа се че бившия дял C въпреки че е изтрит при инсталацията не е е "слял" със останалото а стои като неразпозат.Със Еасеус го форматирах и съединих и сега вече диска се вижда че е празен точно толкова колкото трябва да е и големината му също съвпада.Обаче вехтия ултимейт дефрагментатор пак показва че има сектор MFT по средата на диска :? В крайна сметка май така ще стои или измислих друго решение-малко пилене на файловете да олекне със 4-5гига и цялото инфо таман ще се събере на малкия системен.След това един дълбок формат и малко чегъртане със ХДД регенератора или МХДД и няма начин да не се предаде :lol:
kalpev - специалист
fox_vt написа:
...След това един дълбок формат и малко чегъртане със ХДД регенератора или МХДД и няма начин да не се предаде :lol:
Аз ползвам DBAN и не остава нищичко :rolleyes:
Lisko - майстор
kalpev написа:
Аз ползвам DBAN и не остава нищичко :rolleyes:
Е, има си хас! Но това е съвсем друга опера.

Що се отнася до хдд регенератора (още по-друга опера) - ако е дошла до там работата да виждаш лоши сектори, значи харда го пиши бегал. т.е. временно решение. Той е тръгнал по наклонената плоскост и то отдавна...
fox_vt - майстор
Мммне мисля :-D забравих преди колко години правих процедурата на стария комп и със регенератора и със мхдд но от статус критичен по оценка на Hard Disk Centinel,положението се оправи за следващите няколко години.Сега не съм го гледал скоро как е.Абе за закрепване на ситуацията вършат работа подобни програмки.Също както вършат работа и добавки за масло които възстановяват износен метал :-D
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "може ли да се ускори Windows XP" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: