• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
sspoko - специалист
Тази сутрин сътворих еднголям фал какво да се прави шанс и така използвах хиренс бут и създадох имидж на диск С върху Е и сега търся начин да възстановя изгубената информация пробвах с getdataback но не намира нищо от старите данни. Препоръчаите някоя програмка която може да помогне и линк от където да я сваля.
rulom - модератор
EasyRecoveryPro_v6.12.rar
Recover My Files-Тази съм я пробвал и останах доволен.
hygro - майстор
Ако действително си записал имиджа, считай работата за неспасяема, защото бекъпът е бил записан физически върху областите с интересуващите те данни.

Ако само си създал партиция, възстановяването е елементарно. Препоръчвам ти да потърсиш квалифицирана помощ - програмките за целта са нож с две остриета - могат да помогнат, но при липса на достатъчно знания за NTFS, могат влошат проблема до... неспасяем.
sspoko - специалист
май съм успял да направя по лошия вариант защото на Е виждам папките които са и на С маи ще взема да сваля диска и да го занеса да го погледнат маистори
hygro - майстор
В този случай възстановими са само тези файлове, които са останали извън записания участък. Автоматично най-вероятно няма да стане. При унищожена MFT възстановяването е доста трудно. Късмет ще е, ако MFT е останала четлива, защото обикновено се намира в началото на партицията и се унищожава при копиране на имидж.

Ако е изтривано и копирано пофайлово, а не като имидж, шансовете са значително по-добри.

В бившия ЦИИТ на 7-ми километър има фирма, специализирана по възстановяване на данни от неработоспособни дискове. За името нямам спомен, но там все ще те упътят. Преди години им носих един задрал диск, но не успяха да извадят нищо от него. Ако информацията е достатъчно ценна, там ще ти вземат парите... без никакви гаранции, разбира се...

В Унгария има фирма, която разполага с апаратура за възстановяване на данни по остатъчни магнитни следи дори от физически изтрит диск, но трябва да си банка, за да си го позволиш...
sspoko - специалист
hygro благодаря за информацията. Нямам чак толкова ценни данни но гадното е че осланяики се на рутината сам си съсипах нещата да беше поне вирус.
sasooooooooo - "специалист"
Ако възстановиш системата няколко дена по-назад, дали няма да стане?
Не ми е много понятно това, което си направил, но това по-горе доста често помага.
rulom - модератор
Ако нямаш нищо чак толкова ценно пробвай с долната програма от моя пост, аз си възстанових голяма част от данните при положение че бях форматирал и качил ОС.Така че, прецени си сам, и ако искаш експериментирай.Имай на предвид че сканирането и възстановяването отнема много време, часове...
sspoko - специалист
RULOM програмката ще тествам обезателно но понеже се притеснявам че диска беше НТФС а там нещата са по различни вече звънях на фирмата от която е купен компа момчетата са точни и нищо че е софтуерен проблем поеха да пробват те да възстановят нещата. sasooooooooo систем рестора възстановява инсталационните фаилове и регистрите обикновенно диск С: а партишаните с данните не за съжаление.
Johny - майстор
Програмата, която ще те спаси е следната - Data Recovery Wizard Professional 4.3.6 и се намира тук: http://zamunda.net/browse.php?search=+E ... incldead=1 . Инсталираш програмата, която съм подчертал, защото там има и други. Трябва ти и място където да съхраниш извлечените файлове. С Partition Magic/бях ти го препоръчал/ заделяш в края на харда/физическия край/ такова място - 10-15Gb или колкото прецениш, че са ти достатъчни. Това се прави, защото не можеш да съхраняваш информация там, където сканираш с програмата.
Програмата е отлична и с нея преди три месеца възстанових напълно след формат 35Gb информация/програми, музика, картинки,документи-всичко/. Удобство е ако имаш втори хард, но не е фатално. Важното е да не пишеш повече по въпросния хард.
На картинката ясно се вижа незаетета част от харда/светлото/.
Успех и ако има нещо -питай!

Прикачен файл

untitled.jpg
untitled.jpg (17.77 KиБ) Видяна 3473 пъти
  • 1
  • 2

Тема "изгубени данни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: