Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
pavelvasilev - специалист
Здравейте,имам оригинален пакет с 2 бр диска Microsoft Office 2002 ще тръгне ли на Vista home premium, защото сегашната ми Microsoft Office 2007 ще ми е активна само 60 дни пробно и после трябва да платя и затова питам дали ще тръгне без проблем старата версия Microsoft Office 2002 оригинален и лицензиран пакет?
montoya - майстор
Аз съм с Виста ултимейт и Офис ХР. Предполагам и при теб няма да имаш проблеми.
Ако държиш да си останеш на офис 2007 в Замун има хубави релиизи.
Johny - майстор
Щом е програма на Microsoft, смятам че ще върви.
Освен това в началото на инсталацията, всяка истинска програма ти казва, ако има някаква несъвместимост. Това можеш да разбереш само за минута.
galin.com - специалист
Реално погледнато, ако този пакет вече е бил инсталиран на друг компютър, вече не е лицензен за новия. Т.е. е нелегален. Ако се съмнявате си прочетете EULA на продуктите с с лиценз. Не ти пречи да пробваш и ако не стане да си качиш каквото ти допадне (и тръгне). Моя съвет е да си сложиш Open Office и да си спокоен за всичко.
Johny - майстор
galin.com написа:
Реално погледнато, ако този пакет вече е бил инсталиран на друг компютър, вече не е лицензен за новия. Т.е. е нелегален. Ако се съмнявате си прочетете EULA на продуктите с с лиценз. Не ти пречи да пробваш и ако не стане да си качиш каквото ти допадне (и тръгне). Моя съвет е да си сложиш Open Office и да си спокоен за всичко.
Aко си смениш компютъра, значи ли че трябва да си копуваш нов софтуер?!
С лицензния документ само доказваш правото да ползваш дадената програма.
Отделно, много програми разпознават когато са кракнати. Но трябва да си "онлайн". Кракнатия Windows не позвилява да правиш Update.
Ако ползваш компа за домашни цели, качвай кавото искаш и си пей песни....
galin.com - специалист
Johny написа:
Aко си смениш компютъра, значи ли че трябва да си копуваш нов софтуер?!
С лицензния документ само доказваш правото да ползваш дадената програма.
Отделно, много програми разпознават когато са кракнати. Но трябва да си "онлайн". Кракнатия Windows не позвилява да правиш Update.
Ако ползваш компа за домашни цели, качвай кавото искаш и си пей песни....
Поред на въпросите.
1. Да, освен ако не е множествен лиценз.
2. Лицензния стикер или халограма се залепва върху/на/под капака на компютъра на който е инсталиран. И няма махане. Още по нахални са от Microsoft. Дори ако решиш да продадеш старата си машина, новия стопанин няма право да изпозва този софтуер. Как са го измислили а ?
3. Не го схванах много. А и май няма кракнат Windows. Това което се ползва масово са остатъка от многолицензни или свободни кодове (ключове), които не че не се следят, но не представлават интерес.
4. Съгласен и добавям ... и си отваряш една бира.
Johny - майстор
Mайната им на тези. А едно време съм попадал на маса ключове,key generator-и и к`во ли не, за взломяване на Windows.
От доста години ползвам един легален Windows, който заедно с офис пакета беше изпратен до директора на едно селско училище, където още нямат компютър. :lol: :lol: :lol: Те горките ми донесоха дисковете, да ме питат какво е това, а кодовете, които бяха в писмо, изхвърлили в кошчето, защото не разбрали за какво е това. Добре, че не бяха си изхвърлили боклука.
После царистите се хвалеха, че са закупили легален софтуер за около 6млн. лева. Само дето не казаха, че въпросният сотуер се продаваше за около 550 лв., и то по единично /а при 800-900 бройки/, а при тях излизаше 830.....

Тема "За офис пакета..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: