Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
rulom - модератор
Все се канех да питам тук, щото в едн друг форум питах и ме срязаха, явно не бях на технологичното ниво :cool:
От доста време съм с Мозила и общо взето съм доволен от нея.Само едно нещо ми липсва.Когато бях с Опера-а при маркиране на текст в десния бутон на мишката имаше опция "копиране в записка".Запазваше в паметта на браузъра доста големи текстове.После при нужда десен бутон и "постави записка".Рових се дълго в адоните ама нищо не намерих, освен някакво приложение което качва цитата в нет-а и ти дава линк към него, което не ме устройва.
Та въпроса ми е има ли подобна екстра и за Мозилата?

И за да не е съвсем суха темата предлагам да споделим кой какви допълнения ползва към браузъра.Може пък да си дообогатим колекциите:wink:
Ето моите:

Прикачен файл

addons.JPG
addons.JPG (71.81 KиБ) Видяна 4709 пъти
gandonov - специалист
Любимите ми add-ons са:
  • Hyperwords - много ценна придобивка! Нещо като "Английски тълковен речник и енциклопедия". Маркираш дума на английски и ти показва значението й. Разбира се, на английски.
    Mouse Gestures - управляваш браузера с мишката. Back, Forward ... след 2 дни се чудиш - "Абе как въобще съм я карал без тази екстра?"
    Mouse Zoom - с мишката се променя zoom на екрана. Подходящо е ако имате голям монитор и сте го настроили на голяма разделителна способност. Тогава половината сайтове изглеждат твърде дребни.

Прикачен файл

Add-ons.jpg
Add-ons.jpg (48.39 KиБ) Видяна 4677 пъти
Johny - майстор
А това последното имаш ли го?

Прикачен файл

untitled.jpg
untitled.jpg (25.63 KиБ) Видяна 4649 пъти
8180 - майстор
Не че много съм се ровичкал, но "Българският речник" го имам, но не го "виждам" да прави нещо!?
"Опциите" му не са активни !?
rulom - модератор
8180 написа:
Не че много съм се ровичкал, но "Българският речник" го имам, но не го "виждам" да прави нещо!?
"Опциите" му не са активни !?
8180, при неправилно изписване на дума програмата трябва да я подчертае,пример:ПРОЗЕРЕЦ , ПРОЗОРЕЦ ;ЕСЕННА, ЕСЕНА
Ако не ти работи деинсталирай и инсталирай добавката наново.

Прикачен файл

без име.JPG
без име.JPG (21.5 KиБ) Видяна 4632 пъти
gandonov - специалист
За да включиш проверката на правописа на Български, трябва:
  • - да сложиш отметка на Check Spelling
    - да избереш език -> десен бутон -> Languages -> Bulgarian
CARRION - специалист
ето и моите глезотиики,

Прикачен файл

mozila.JPG
mozila.JPG (61.33 KиБ) Видяна 4573 пъти
ronik - специалист
rulom написа:
Когато бях с Опера-а при маркиране на текст в десния бутон на мишката имаше опция "копиране в записка".Запазваше в паметта на браузъра доста големи текстове.После при нужда десен бутон и "постави записка".
За повече от един текст ли става въпрос? Ако е само за един и тук може - маркираш, десен бутон върху маркираното, Copy и после Paste.
rulom - модератор
Шегаджия :-D В Операта си пазех цели статии, оставаха запаметени даже и след рестарт.Много удобно беше.Ама тия дни може и да метна една Опера, ей така да видя какво ново :-D
Всъщност, метнах я, та за това говоря:

Прикачен файл

opera 1.JPG
opera 1.JPG (32.46 KиБ) Видяна 4557 пъти

Прикачен файл

opera.JPG
opera.JPG (23.51 KиБ) Видяна 4557 пъти

Тема "Браузър Мозила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: