• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
svetliopi44 - Чирак...
Колеги имам стар принтер Canon BJC-2100 ... малко е употребяван да не кажа почти не е ...
Въпроса ми е : може ли да се направи така че да слива страниците т.е. да няма празни полета и да му подавам по-дълга хартия а не стандартната А4 ... как може да се постигне това софтуерно или ???
Примерно да отпечатам текст но доста по-дълъг от стандартната страница но без празните полета ... :? :? :?
а и при стартиране на принтера има едно въртене на празно на валовете как може да се елиминира това ... ???
Благодаря ви предварително ... :)

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (128.1 KиБ) Видяна 3778 пъти

Прикачен файл

4.JPG
Тук може ли да се пипне нещо за да не си търси постоянно хартията ???
4.JPG (128.69 KиБ) Видяна 3783 пъти
Последна промяна от svetliopi44 на вт апр 21, 2009 9:17 am, променено общо 1 път.
svetliopi44 - Чирак...
Такакаамм до къде стигнах ...ами намерих сензора за хартия и го елиминирах но пак има едно въртене за около 3-5сек ...
Никой ли няма идея как де се елиминира въртенето на сухо ... предполагам че така иска да си подаде хартия ,но може ли да се елиминира този процес и направо да стартира с принтирането ...???
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Май трябва да му чоплиш софтуера, за да спре да иска неща дето ти не ги искаш.
svetliopi44 - Чирак...
Ух там съм много скаран ако някой има идея да помага...
Interceptor - напреднал
Почти съм сигурен че не може. Тва са си заводски настройки които не виждам как би могло да бъдат бърникани.
sspoko - специалист
Колко по см. дълъг печат ти трябва? Ако зададеш в настроиката на страницата вместо А4 - LEGAL ще спечелиш още около 6см. но трябва да го направиш и в документа и да провериш в настроиките на принтера дали възприема автоматично настроиките от документа или трябва ръчно да ги зададеш.
svetliopi44 - Чирак...
около 60-70 см... но няма да има и проблем ако някак си изключа функцията за празните полета (един вид да стане като малък плотер)
:)

П.п. ...намерих и една схема ..но за жалост май нищо се не вижда .. :-D

Прикачен файл

shema.jpg
shema.jpg (18.97 KиБ) Видяна 3737 пъти
wire - напреднал
Въртенето е с цел да провери дали има нещо заседнало между ролките, което е стандартна процедура при повечето принтери :wink:
п.п. Не се разбира - оправи ли празните полета или не? :?:
svetliopi44 - Чирак...
Все още не ... идеи ... :?:
sspoko - специалист
по старите мастилено струйни принтери имаха доста голямо не печатно поле отдоло но не съм работил с такъв вече6 - 7 години може и да е отстранено, в корела има опция която позволява печат на поголеми обекти на повече от една страница но пак става чрез застъпване. някъде бях виждал реклама на принтер /не става въпрос за широкоформатен или плотер/ които има възвожност да печата до 2м дължина на медията май беше минолта.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за принтер (възможно ли е )? РЕШЕНО !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: