Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
petromaniq - специалист
След едномесечно регенериране на хард диск изчезнаха лошите сектори, но инфото в S.M.A.R.T. си остана като дефектен. Има ли програмка, която може да рефрешне смарт данните?
BAlexandrov - специалист
дефектен си е, сменяй го :idea:
petromaniq - специалист
Теста на HDD Regenerator 2011 казва че е ОК.Само смарт данните са ми дерт, въпреки че ако няма инсталирана програма като "сентинел" да ми вади душата е добре.
BAlexandrov - специалист
Има резервни сектори, които е използвало за да изглеждат развалените здрави, макар и с по-бавен трансфер там.
Така или иначе те са си там и са развалени и най-вероятно ще се появяват нови.
petromaniq - специалист
Лошите сектори бяха софтуерно, защото ако знаеш колко бяха.... споменах че месец, а може и някой друг ден отгоре(вече забравих) се чепка денонощно. Надали са му оставили гигабайт резерва :lol: . Освен това теста не казва за забавящи сектори.Забравих да спомена и причината за появяването им - лош контакт със захранващият кабел и това в продължение на месеци, докато един ден..... харда почва хич да не "слуша".
Последна промяна от petromaniq на нед ное 28, 2010 8:44 pm, променено общо 1 път.
petromaniq - специалист
Някой ще каже ли нещо по темата или да ви пиша "ОК дайте пари и аз знам как се оправя :lol: .... програмата се казва "Нов Хард".
BAlexandrov - специалист
Погледни в смарт статуса Relocated Sector Count
BAlexandrov - специалист
Тези грешки, които показва са грешни сектори при офлайн проверката. Трябва да пуснеш нова проверка и ако няма ще се оправят. Не си спомням в момента коя програмка има това като възможност поразгледай - някой, които показват смарт инфото имат и функция за пуснат онлайн или офлайн тест на устройството. За линукс става със smartctl

Тема "Remapp на хард диск" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: