• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
drobsa - специалист
Здравейте от няколко месеца имам безжичен рутер линксус WRT54G всичко работи добре но има само един малък проблем когато закача лап топа към безжичната мрежа добре интернета си върви добре , също така и локалната мрежа която прави рутера е добре но когато почна да тегля филм или видео файл някакъв рутера забива и забива само когато тегля видео файлове каквото друго и да закача да тегля няма проблем. Когато тегля видео на другия компютър където рутера е вързан с лан кабел няма проблем . Единствено когато тегля видео на лап топа през безжичната мрежа забива. Каква може да е причината и как може да се реши .Благодаря предварително
NRG7 - специалист
Възможно е да има проблем с мрежовата карта. Просто поразгледай настройките: http://www.dimodi.com/?open=140
Възможно е да се окаже , че е хардуеърен проблем в рутера. Просто не мога да те посъветвам нищо друго.
В краен случай пиши на netgear@solytron.bg коя версия е рутера. Те ще те насочат и ще ти доставят правилният софтуеър. Не ми се иска да го казвам,но откакто Cisco закупиха Linksys(новия собственик) си занижиха значително качеството като цяло на придобивката за да си продават тяхните скъпи бози. Масова практика сред българските фирми е да внасят техника която е със скрити дефекти, като я купуват на по-ниски цени. С една дума си е на късмет и зависи от партидата.
http://linksys.hit.bg/
Успех! :)
whitenoise - помощник
Погледни от долната страна рутера коя ревизия е. Това ще помогне да измислим читав firmware за него. Ако е 7.0 няма решение засега.

Може да разгледаш http://en.wikipedia.org/wiki/Linksys_WR ... ies#WRT54G за да се ориентираш по-точно.
drobsa - специалист
здравейте пак ами проверих версията на рутера и е 7.0 , и до колкото разбирам от вас все още не може да се намери решение , също до колкото прочетох в линковете които сте ми дали тази версия не е съвместима със всички безжични лан карти
whitenoise - помощник
В твоя случай не можеш да ползваш друг firmwarе от сорта на dd-wrt, tomato и прочие. Влез в настройките на рутера и провери с коя версия е в момента. Ако има по нова на сайта на linksys обнови, но едва ли ще има някакво осезаемо подобрение. Точно тази версия на рутера е отвратителна и много орязана.

edit: Вариант е да си поиграеш и с каналите. Карай подред от 1 нагоре и ако някаде има подобрение оставаш там.
wire - напреднал
Пробвай да ограничиш скоростта на теглене. Има малка вероятност да забива от това :? . Филми и клипове се сийдват от повече хора, а допустимата скорст по лан е около 2 пъти по-висока отколкото по вифи (100Мб - лан и 54Мб - вифи). Ако не е от това, а рутерът е във гаранция - в сервиза :wink:
root666 - специалист
Дърпай и слагай последния фирмуеър - http://root666.hit.bg/WRT54Gv7_V7.00.7_000.bin На сайта им го няма, на мен ми го пратиха от съпорта на мейл-а. Имам същия модел рутер версия 7 и имах големи проблеми с него. Като сложих този фирмуеър всичко работи чудесно - не е забивал нито веднъж.
drobsa - специалист
благодаря за файлчето което си ми пратил. Извинявам се за невежеството ама наистина не съм запознат какво трябва да направя с този бин файл. Ще се радвам ако ме инструктираш как да го използвам. И само да кажа направих настройки на Рутера тези кото ми пратихте във линковите във вашите отговори и се га съм забранил входа към настройките през безжичната мрежа и не мога да се логна Ще кажете ами закчи кабела ама ис кабела нещо не става здрава я оплесках май . Помагайте ако можете
whitenoise - помощник
start --> run ---> cmd

ipconfig /all

Гледаш адреса на ланкартата.
Default Gateway . . . . . . . . . : xxx:xxx:xxx:x

Въвеждаш го в броузера. Administration --> firmware upgrade ---> показваш файла --> чакаш 1-2 мин и е готово.
drobsa - специалист
Хора помагайте страшна стана !!!!!!!!!!! не мога да вляза в настройките на рутера. забраних входа за настройките през безжичната мрежа, сега не мога да вляза и от компютъра който е вързан с кабел към рутера. Не става нито като напиша IP адреса 192.168.1.1 е IE нито като се опитам през входа за рутера от моите места в мрежата. Не става и не става пише ми че няма връзка. Какво да направя Голям батак стана.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с безжичен рутер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: