Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
stefan_gb - специалист
имам следните папки в софтуера към него: http://www.elexim.com/img/OBIAVI/149_Co ... rivers.rar

По никакъв начин неуспях да заредя драиверите за комунукатора , куде е проблема .....
Johny - майстор
Кажи с коя ОС си и дай скрийншот на Дивайс мениджера, където да се вижда въпросното хардуерно устройство.
stefan_gb - специалист
Johny незнам какво е ОС, а в дивайс мениджера не ми излиза изобщо комуникатора като някакъв хардуер дори и неактивен.
Имам драиверите на диск но няма папка за инсталиране поне според мен.
lenko71 - специалист
В папка Config има един файл gwconfig.exe. С него не става ли?
Johny - майстор
За да инсталираш драйвери, първо ОС /операционната система-Уиндоуса/ трябва да забележи хардуерното устройство и ако е непознато /без драйвери/ ще бъде с питанка в Дивайс мениджъра, а ако не са подходящи или непълни драйверите, ще бъде с удивителна, но във всички случаи трябва да присъства в Дивайс мениджъра. Ако не е така, то в контрол панела има бутон /вторият от ляво на дясно на горният ред/ Add Hrdware Wizard и там следвай инструкциите, и се опитай да посочиш устройството.
stefan_gb - специалист
Маи съм недогледал : :-D
Ports COM$LPT:
Communikator Port COM1
USB Serial Port COM14

Но въпреки това не го разпознава на всеки СОМ като вкючен хардуер.
Направих проба написах новата програма и след това File = Save и ми изкара следната грешка:

Notepad
Cannot creste the E:\Konfiguracionen file\GSM Komunikator Config.cfg. file.
Make sure that the path and filename are correct.

Каква е причината за тази грешка :?
Johny - майстор
Не разбирам от програмиране, но става въпрос за - USB device driver for FTDI FT8U232/245
Аз бих отсъединил устройството, деинсталирал всичко, почистил регистрите, рестарт и всичко от начало.
stefan_gb - специалист
Johny драивера го има на COM14 драивера е FTDI ako реша проблема с грешката ще разберем дали ПЦ комуникира с JSM komunikatora. Сега проблема е защо Notepad изкарва тази грешка и не ми дава да запиша новата програма :?

темата е за ключ :) порграмирах го това животно ....
Johny - майстор
Notepad-а е текстов редактор. Файла се записва като текст и след това му сменяш разширението например : .dll, .sys, .ini, .inf и т.н.. За да е възможно това, трябва във Folder options /бутона Tools/, da си махнал отметката пред - Hide extensions for known file tipes. Тогава ще се виждат разширенията на файловете и можеш да ги сменяш.
Почти всички програми не работят с файлове, които имат еднакви имена и са в една директория. Някои си ги преименуват сами, за да се различават. Търси в тази насока грешката. И все пак аз бих започнал от начало, както вече ти казах.

Тема "Проблем с инсталирането на драивер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: