Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Stanislav Stefanov - специалист
Здравейте.
Трябва ми съвет,за следния проблем.
Поради ремонт на покрива,се наложи да си сваля антената за сат.телевизия и сега търся временно а може би и постоянно решение на проблема.(Понеже смятат да прявят последния етаж и таванските мезонет а покрива тераса).А именно как да гледам телевизия(Намирам се в Холандия).За сега съм платил в бг.телевизор и гледам. Но от там възникна и другия проблем.Ползвам Wimax мобилен със usb-stik понеже съм с лаптоп и ми вършеше чудесна работа.Но сега като гледам телевизия не мога да се ровя из нета. Смятам да си купя един стар комп. и да го ползвам само за гледане на телевизия.Но как да направя така,че и на лаптопа да имам интернет :? Абонамента ми тече още 5месеца ,после ще си взема кабелче+рутер :wink:
Последна промяна от Stanislav Stefanov на пет ное 06, 2009 1:44 am, променено общо 1 път.
mitko414 - специалист
USB-стика го закачаш на стария компютър, лаптопа го връзваш с кръстосан кабел към стария компютър и чрез магията, наречена от Microsoft "Internet Connection Sharing" имаш интернет и на лаптопа. Неудобството е, че когато искаш да ползваш само интернет на лаптопа, стария компютър пак трябва да е включен.

Описание как се прави Internet Connection Sharing.
Мерси колега.
А дали не може без кабел.Примерно със блу-тут или с интегрирана Wireless карта.
П.П - интересувам се също,къде мога да гледам онлайн Българските тв канали с най-добро качество.Не търся аванта а просто някакво решение :)
mitko414 - специалист
Stanislav Stefanov написа:
А дали не може без кабел.Примерно със блу-тут или с интегрирана Wireless карта.
Не виждам какво те притеснява кабела. 3м кабел ще ти струва в БГ около 4 лв, за Холандия не знам.
Когато е с кабел,лаптопа не е толкова мобилен.Но не е болка за умиране де :) И с кабел става.
А какво преставлява този кабел?
И какъв комп. да търся примерно като параметри, дето ще ми свърши работа за тази операция и да ми върви телевизията без проблеми?
naB4o - специалист
Принципно може и през wi-fi да направиш мост. Аз съм правил от моята вградената на лаптопа, и допълнителната сложена на USB, в настройките правиш мост между 2те и става 1 вид рутер.
(Bridge Connections е командата след като си селектирал 2те мрежи и си дал десен бутон)
проблема е че основния компютър му се товари ЛАН-а, бяха се вързали 3 лаптопа към моя и за 10 минути минаха около 40-50 GB информация
ArturDent - Почти Безобиден
Stanislav Stefanov За да стане това което искаш ти трябват или рутерче или още една карта.
Едно просто рутерче с Wireless ше ти стурва до около 2 пъти цената на допълнителната карта (за лаптоп). Комфорта е несравним. В Холандия, трябва да изкараш парите за него най-много за 3 часа.

naB4o: Е като минаха толкова GB ти усети ли някакво забавяне ? Не вярвам. Аз имам рутер в офиса който обслужва 20+ компътъра и е Pentium 1 на 233 МHz с Windows NT 4 и DNS сървър на него, 1.4 GB Диск. Видео - май нямаше и 1 МБ. Вече 10+ години си върши работата. Даже и вентилатор на процесора няма. Държа го от суеверие. ;) Рутерите например на D-Link са с подобни процесори.
mitko414 - специалист
Stanislav Stefanov написа:
А какво преставлява този кабел?
Кръстосан кабел
ArturDent - Почти Безобиден
Ако търсиш в Холандия и няма кой да ти го направи търсиш crossover cable (PC to PC) - незнам как се превежда на Dutch.
Това е кабел с който се свързват два компютъра без хъб, рутер... От едната мрежова карта директно в другата. Внимавай като го копуваш - 95% от кабелите са "нормални". Отпечатай си картинката от линка в предния пост и сравнявай цветовете - конекторите са прозрачни. Обърни специално внимание на 1,2,3 и 6 от предния линк. Само те се ползват.
invizitor - специалист
пробвай този сайт- http://onlinetv.inbulgaria.info/

Има линкове към доста български телевизии,но незнам от чужбина как е връзката.Тъкмо ще кажеш дали става.Никога не съм си купувал телевизор и ако ми потрябва телевизия гледам само през мрежата и затова имам доста опции като сайтове и различни онлайн плеъри.Всъщност като се замисля гледам телевизия само заради различни спортни събития и не ми трябва да са на български и затова по-често използвам плеърите.

Тема "Съвет(разделяне на WI-MAX интернет на 2компа)(онлайн тв)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: