• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
gecata82 - специалист
здравейте отново. Заклюких си рутера , но сега има друг проблем, не ми дава IP адерс и не мога да се закача към него, закачам се само към други мрежи но не и към моята. Някои ще ми помогне ли или да се обарна към интернет доставчика ми. Благодаря ви предварително.
ArturDent - Почти Безобиден
Ама и така не каза с къв аджеба рутер си!
gecata82 - специалист
де да знам бе човече D-link е ама какъв номер е не знам а и на него пише некави неща ама не мога да разбера номера иначе ще ти го кажа :sad:
да не е нещо като DI-634 Dxx 310, Dххх 320, те всичките на D-link започват с D. Намери номерчето, снимай го ако трябва и ще ти помогна, иначе си играем на гадаене.
gecata82 написа:
модела е DI-524 :o
Сега... опиши подробно какво си направил, кави настройки имаш, къде не ти дава IP (на компютъра или на рутера), и общо взето каквото се сетиш че си пипал.
Пиши на лични за да не стават настройките ти публично достояние.

Ето ти емулатора на твоя рутер
http://support.dlink.com/emulators/di524/h_wizard.html

Постарай се, сега си лягам. Утре през деня може да ти отговоря, ако не съм много зает. След 18:30 със сигурност ще ти помагам.
torbalan - Дървен философ
артъре... не гори, туй, дето не свети...
човека с мъка успя да препише модела на рутера си... а ти, емулатор...

да звъни на интернет доставчика си и да му досажда на него... :-)

то майтапа си е майтап, ама послединя път и аз така подходих - като обикновен юзер...

звъня "неам интернет, елате да го оправите"
след час - два бяха пунали интернета в къщи, та жената да може да браузва ;)

между другото - аз съм със същия рутер ;)
Johny - майстор
Tук подробно е описана настройката на рутер: http://forum.spectrumnet.bg/showthread.php?t=380
Johny и torbalan, наистина на колегата не му стигат знанията да си направи настройките. Не го увиквайте, никой не се родил научен. Проблема е че за да му давам съветти ще му трябва паралелен интернет с който да комуникираме.

gecata82, май е най-добре да извикаш местно момче, който срещу 20-тина лв. ще ти направи нещата.
Johny - майстор
Не го увиквам. Просто се мъча да помогна. Аз също не бях настройвал рутер и затова си записах страницата от линка, който съм дал, и следвайки инструкциите, стана по-лесно отколкото предполагах. Ако обърка нещо, на рутера има Reset бутон и започва от начало.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с IP адрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: