• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Dewalt - специалист
Здравейте съфорумци.
От известно време имам доста ядове с компютъра си.
Излезна от гарнция преди около 1 месец и от тогава тръгнаха проблемите.
Почистен е изцяло и навсякъде.
Преинсталиран - абе всичко както си трябва.
За сметка на това по някога като играя на някоя игра - особенно по тежка или разглеждам някой по тежък сайт си загасва от само себе си.В началото започна да се рестартира ,в последствие направо си загасваше,все едно прегрява.
Някакви идеи
Wishmaster-ruse - специалист
Да провери си дали ти работят вентилаторите.
Почисти го основно и да не те разочаровам но това ми звучи и като захранване. :-D
Моя така направи преди време
взема да се рестартира докато единия път си промени звученето размигаха се светодиодите по него и му заглъхнаха вентилаторите и след това сменях захранване заедно с харда и двете цидита. :x
Dewalt - специалист
Захранването е почиствано- основно в компютърна фирмаза което тедават гаранция
Вентилаторите са нови и почистени.
Като цяло компютъра е почистен и обезпрашен
Единственото което ми идва на ум е евентуално да не съм сложил на видео картата драйверите като хората,защото си раузва нормално всички саитове с изключение на тежките и на флаш сайтовете
mitko414 - специалист
Огледай дъното за надути кондензатори.
Провери напреженията, които дава захранването -- най-лесно от BIOS-a.
Виж и температурите, нищо, че казваш, че е почистен.

Виж логовете за грешки -- Control Panel, Administrative tools, Event Viewer. Обърни внимание на Application и System.
Osiris - специалист
прегряване ,захранване , а може и паметта да ти прави проблеми
ако напреженията и температурите са наред пробвай да подмениш някоя от банките с памет :wink:
svetliopi44 - Чирак...
Колеги ,може и от видеото да е .
При мен със старата карта беше така ... пускам тежка игра ...всичко на Хидж ...и компа гасне сам...после даже не можех и да го пусна ,ако не го изключа от щепсела за 2 мин ...
sspoko - специалист
Преди време имах подобен проблем с нов компютър оказа се захранването което както ми обясниха било нов и хубав модел но много капризно на падове в напрежението а при мен елмрежата не е от най-добрите, следкато го смениха с някакъв по стар модел всичко се оправи.
Osiris - специалист
sspoko написа:
Преди време имах подобен проблем с нов компютър оказа се захранването което както ми обясниха било нов и хубав модел но много капризно на падове в напрежението а при мен елмрежата не е от най-добрите, следкато го смениха с някакъв по стар модел всичко се оправи.
Не е било капризно а по скоро добре че не си с него отдавна в читавите захранвания слагат PFC който обира разни толеранси по мрежата :wink:
В борбата за по ефтини продукти(от страна на търговците) съм виждал и захранвания които нямат и входен филтър дори :shock:
tysonlkr - специалист
Щом ти прави проблеми при натоварване с някоя по сложна графика проблема идва от видео-картата. Виж охлаждането и дали работи. А също така каква е? Колко МВ? Да не би да е слабичка
Виж и при почистването да не си разместил някой захранващ кабел :wink:
Това е което мога да те посъветвам.
sanders - специалист
Това, че захранването е почистено не значи, че е изправно.
Според мен или не се охлажда добре видеото, което значи забил вентилатор или захранването е на път да гори. Остави кутията отворена и виж дали работи вентилацията на видеото. Рестарта е заради защита или недостиг на точец.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с комп - рестартиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: