Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
GARD - специалист
Здравейте! Имам проблем с прогамата.След калкулацията ми дава грешка.

Прикачен файл

Optimik1.jpg
Optimik1.jpg (42.02 KиБ) Видяна 3399 пъти
kobutan - специалист
я кажи какво си правил да пробвам и аз. кви детайли, материали си сложил, абе дай проекта като файл.
досега проблеми не съм имал с оптимика.
може да пишеш и на автора, все пак нова версия не е имало от години и ако си с уиндос виста или 7 може да има некакви проблеми.
ArturDent - Почти Безобиден
Опа, нямам представа каква е тази програма, какво прави, но за грешката.

Май програмата се опитва да извика друга програма, която нямаш инсталирана. Най-вероятно е MS Word или MS Excel.
Инсталирай си MS Office или питай производителя на програмата (ако си я платил).
Lazy_666 - специалист
Каква е Операционната система?
mitko414 - специалист
Lazy_666 написа:
"The RPC server is unavailable" е съобщение за грешка, характерно за Unix-подобните операционни системи. Съдейки по вида на прозорците, ОС на GARD е Ubuntu 8.02 или 8.03.

При това положение, какъв е твоят съвет?
nivanov - специалист
mitko414 написа:
Lazy_666 написа:
"The RPC server is unavailable" е съобщение за грешка, характерно за Unix-подобните операционни системи. Съдейки по вида на прозорците, ОС на GARD е Ubuntu 8.02 или 8.03.

При това положение, какъв е твоят съвет?
Не е истина колко далеч от истината ... Това е типично съобщение на Windows-а ;-) Най честата причина са вирусчета ;-)
ArturDent - Почти Безобиден
Сигурно тук само аз съм единствения професионален програмист. Гарантирам ви, написаното по-горе от мен е 99% сигурно.

http://support.microsoft.com/kb/323790
http://support.microsoft.com/kb/293092
nivanov - специалист
Всичко след 2000 сървър ползва РПС-то за какво ли не ... включително мрежа и т.н.
Тази грешка може да излезе и при търсене на named pipe, неработещ wins и пуснато NetBEUI over TCP и в какви ли не случаи още.

РПС-то винаги е било слабо място на М$, почти 70% от сериозните вируси влизат точно като крашват РПС сървъра и се намъкват от там ... за това и навика ми е при подобно съобщение първо да пусна вирус чек на машината ;-)
mitko414 - специалист
Баси, не вярвах, че някой освен Lazy_666 може да ми се върже.
Стана ми интересно как човека не може да разбере за коя ОС става дума, а има желание да помага. :-D

По темата: имам чувството, че Гард отдавна си е решил проблема и е загубил интерес. Съвет не съм давал, защото ArturDent вече го беше дал.

Тема "Проблем с Optimik" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: