• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
staho - напреднал
Проблема е ясен по време на флашване рутера заби и повече не тръгна. Сега като го включа се рестартира постоянно и не може да се свърже с компютъра не раздава IP. Флаш паметта вътре е 25p16v Прочетох е с програматора и записах нов firmware от сайта на Tenda обаче пак не иска. Направи ми впечатление че бин файла който прочетох е голям около 2мб а тези на сайта са наполовина по малки около 1мб
Някакви идеи как да го съживя
ArturDent - Почти Безобиден
Малко off-topic:
Защо изобщо ги "флашвате" разните там рутери...
Нов firmware аз слагам ако са изпълнени следните неща:
1. Имам проблем
2. Установил съм точко какъв е и, че проблема е в firmware.
3. На сайта където е firmware, производителя е написал, че е отстранил този проблем в новия firmware.

Всичко друго ви води до създаване на проблеми и рисковете от флашването. Попадал съм и на сгрешен firmware - просто беше за друго устройство. Наложи се да ми пращат специален сериен кабел, да отварям устройството (един медия плеар на D-Link) и да го ръчкам през някава скапана конзола.
Osiris - специалист
staho написа:
Проблема е ясен по време на флашване рутера заби и повече не тръгна. Сега като го включа се рестартира постоянно и не може да се свърже с компютъра не раздава IP. Флаш паметта вътре е 25p16v Прочетох е с програматора и записах нов firmware от сайта на Tenda обаче пак не иска. Направи ми впечатление че бин файла който прочетох е голям около 2мб а тези на сайта са наполовина по малки около 1мб
Някакви идеи как да го съживя
пробва ли през TFTP :?
staho - напреднал
Не може през TFTP не може да се свърже с компютър не раздава адреси като го включа и тръгва за около 10 сек. и се рестартира.
Osiris - специалист
като го включиш пробвай да му натиснеш бутона за рестарт продължително докъто не ти даде стабилна връзка с PC-то после пробвай с TFTP
mitko414 - специалист
"по време на флашване рутера заби" -- ако това означава, че флашването не е завършило, процеса е прекъснал по средата, пий една студена вода за рутера.
staho - напреднал
Идеята ми беше ако някой от вас се занимава по сериозно с такива ремонти дали няма някой прочетен флаш на такъв модел рутер да го прати.Мен ми е пределно ясно че в този вид рутера си е умрял
Osiris - специалист
едва ли някой ще може да ти го програмира според мен или направи опит да го съживиш или се хващай за студената водица :?
ArturDent - Почти Безобиден
Не, бе що, колега има хора които ще го направят, но струва много пари.
При скапани дискове (HDD) обикновенно се пие вода(студена), но има фирми, които възтановят данни от тях срешу суми от $1000, $10 000...
Успеваемост над 99%, вземат плочите в абсолютно стерилна обстановка и ги слагат в нов корпус, с нова електроника и т.н.
Всичко зависи от това на колко си оценяваш данните и колко можеш да платиш.
Незнам дали в твоя случай си струва.
staho - напреднал
Аз мога да си го програмирам имам програматор знам как проблема е че няма данните за паметта вътре които да се запишат.Същото е да имате един компютър а да няма операционна система
  • 1
  • 2

Тема "Рутер Tenda TWL54R+ проблем след флашване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: