• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
drobsa - специалист
Здaравейте искам да форматирам един лап топ но не му работи записвачката или там CD DVD рома. Имам външно такова Успявам да бутна диска с операционната система тръгва но стига до форматирането на дяловете. изтривам съществуващите създавам нови започва да форматира стига до 5% и не иска повече да върви. Питама каква може да е причината и какво да направя или как мога да направя флашка със XP и да бутна през нея
С 2 леви - специалист
Нов хард :)
Свали си miniPE или това
:wink:
petromaniq - специалист
И на мен на нов хард ми мирише...Сканирай за лоши сектори! Външно/вътрешно CD все тая.
naB4o - специалист
На един познат му се рестартираше лаптопа, оправих го след като го отворих и почистих основно.
Преди това спираше по време на инсталация. Няма разлика дали е от флашка, външно CD, мемори карта.
tyo - специалист
Всеки производител на хардове има свой си софтуер за диагностика и репаратура.
Виж производителя, изтегли софтуер за него. Понякога low level format върши работа да се маркира bad sectors.

п.п. имам си един мой лаф "всеки хард си умира по свой си начин" :-D
drobsa - специалист
Здравейте,
Как реших проблема? Лап топа които не иска да се форматира е на един приятел и е на 5-6 години ама вече толкова изтормозен че ужас. Децата му го заливаха с вода какво ли не му се е случвало, та като ми казахте че не е наред хард диска ,му казах да си купи направо нова машина. Той и така ще направи , но въпреки всичко аз успях да форматирам диска ,сложих операционна сиситема драйвари и и там другите неща и след рестарт пак черен екран и не иска да зареди операционната сиситема. пак на ново формат и пак същата работа след мако работа и рестарт пак черен екран, след което и аз взех да се обеждавам че е и харда. След всичко това лап топа се излючи от мрежата и попадна в рацете на 2-3 годишните деца на моя приятел за играчка, а той отиде да си купи нов. Благодаря за съветите!!!!!!!!!!!!
petromaniq - специалист
Може и да е вече "след дъжд качулка", но нищо не пречеше да се направи една диагностика с Hiren`s Boot CD & HDD regenerator и цялостна профилактика на машинката. Всички знаем, че с пари най-лесно се решават всякакви проблеми, а и новото си е ново.:wink:
bjohnev - специалист
Аз имам сходен проблем. Искам да преинсталирам XP на ЕееPC, което няма CD.

Ползвах WinSetupFromUSB_0-2-3.exe. Създава бутващ стик, който в лаптопа ми работи а на ЕееPCто не иска да бутне. Въобще ЕееPCто не го търси, въпреки че му е зададено в БИОСа като първо бутващо устройство.

Някакви идеи?
tyo - специалист
bjohnev написа:
Въобще ЕееPCто не го търси, въпреки че му е зададено в БИОСа като първо бутващо устройство.

Или флашката ти не поддържа boot или софта ти "куца" :cool:
bjohnev написа:
Някакви идеи?
PeToUSB.exe
  • 1
  • 2

Тема "как се бута ХР през флашка или през външно DVD" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: