Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
vata - напреднал
Здравейте,колеги.Имам рутер Д-Линк ДИР 300 /работи без проблеми/. Живея в къща с двор и ми се иска където и да отида в радиус около максимум 30метра/братовчед ми е комшия/ да имам нет. Искам да питам, някой може ли да ми каже дали има някакъв начин да се увеличи обхвата на рутера ми? Например мястото на което е поставен-високо или ниско,с някаква по голяма антена или нещо подобно,мога да го изкарам вън на стената на къщата ,но и да не е нещо скъпо. В момента рутера е на бюрото ми като има една кирпичена стена м/у него и двора. :? Дайте някакъв акъл. :?:
vanko68 - специалист
Че то и така би трябвало да нямаш никакви проблеми не до 30,а поне до 50 м. Аз имам 524 и с лаптопа съм се пробвал до 200 м,работи си безотказно.
BAlexandrov - специалист
Може да му сложиш една по-яка антена, китайски има бол...
Обхвата зависи не само от рутера, но и от клиентското устройство - каква чувствителност и сила на предаване има то.
Тани - модератор
Лаптопите хващат доста по-далеч от телефоните .
ArturDent - Почти Безобиден
Както ти писаха по-горе, колегите:
- По-добра антена на рутера, продават се.
- По-добра антена на крайното устройство (външна!)
- Намаляване на броя на преградите между устройствата.
- Малко по-висок клас рутер - твоя е от най-ниския.
- Насочена антена с усилвател за клиентското устройство (скъпа е)
- Може да се увеличи мощността на излъчване на рутера, но е незконно и може да ти цъфнат от Комисията по далекосъобщения.
vata - напреднал
Благодаря ,на всички за бързата реакция.Значи рутера за сега го ползвам с Acer 5738 и обхвата му е доволен.Рутера е най -слабия модел но и е най-евтиния .Подхванах тази тема по скоро от любопитство как с дребни промени и леки подобрения /антена,местоположение.../може евентуално да се вдигне леко нивото на сигнала. :? В момента при пробите почти навсякъде където искам, имам нет но е много слаб/1 чертичка/и непостоянен/губи се на моменти/,и понеже човешкото око /и глупост/ насищане нямат реших да ви питам тези съвети . :roll: Може ли да кажете има ли значение къде е поставен рутера високо /на тавана /или ниско може и на долния етаж /ако има нужда/? Кажете магазин/и за такива антени в Пловдив. :-D :-D :-D
BAlexandrov - специалист
Мисля, че трябва да е на същото ниво, а не по-високо. Въпросът е да няма прегради. Общо взето с тестване стават тези работи :)
Ей ти антени
http://www.dealextreme.com/products.dx/ ... ch.antenna
С 2 леви - специалист
Рутера е недъгав, толкова си може (не му достига мощност за съжаление). Вариант, според мен, е да прецениш къде искаш да имаш покритие и да го поставиш на такова място, от което ще имаш пряка видимост (макс. 2 стени или една с арматура). Ако имаш възможност на двора да го сложиш срещу къщата и тази на братовчед ти? Само да не го вали и пече, че ще се прецака.
HD - специалист
Като за начало си смени антенката с по-голяма такава.
D-Link си имат техни антени, обикновено ги има, където продават и рутери.
Не е задължително разбира се да купува д-линкски, може и каквито и да е други.

Самата антенка е като твоята, само че е малко по-дебела и по-дълга (около 20-ина см), и естествено е по-мощна.
После може да си поиграеш с местоположението на самия рутер, но в никакъв случай отвън! Освен ако не е в специална влагозащитена кутия за целта. Този рутер не е предназначен за ползване на открито.

В къщи съм с DI-524, носих го на село за да видя както при тебе как е с обхвата (искам да си пусна нет), и при мене в по-отдалечените краища на двора сигнала много отслабва или въобще липсва, но смятам като си взимам рутер за там да е от малко по-мощните (с поне 2 антенки и на 108 мегабита), и ако все още се налага да му сложа и от по-дългите антенки и толкова.

Тема "Рутер Д-линк" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: