• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
stefan_mil4ev - специалист
Някой може ли да ми каже как да направя сайта си така, че да излиза еднакво на всички резолюции
BAlexandrov - специалист
Не е добра идея да е фиксиран размера като точки. Това са отживелици - да се ограничава потребителя, до това което си представя дизайнера. Ако нещо се размества дай да видим какво и защо и да се оправи да се скалира добре.
Aз избързах малко с въпроса, успях да си го оправя и горе долу стана приемливо за всякакви резолюции. А как се прави така, че на всякакви резолюции да излиза еднакво?
BAlexandrov - специалист
Задаваш фиксирана ширина на body в пиксели
аха ясно, аз задавах всичко в проценти
ArturDent - Почти Безобиден
Идеята е сайта ти да излиза пропорционално, на различните резолюции, а не да изглежда еднакво.
Да по принцип, това е идеята на цялата схема :)
hygro - майстор
Хубаво е да прохождаш в HTML/CSS, но не можеш да си представиш в колко объркан свят се впускаш. Не е само различната разделителна способност на мониторите, която може да ти направи дизайна на салата - всеки браузър и всяка версия изобразяват един и същи код различно и си е висш пилотаж да се съобразиш със всичките им бъгове...

Според мен свали един готов оптимизиран и гъвкав фреймуърк, който би направил страницата ти поносима в максимален брой от случаите. Например Дирк е свършил гигатска работа в това отношение и днес YAML е вероятно най-популярната база за създаване на страници и темплейти за всички популярни CMS:

http://www.yaml.de/en/

Самите CSS файлове са документирани перфектно, а има и обширна документация, за да не се чудиш например защо се налага да пишеш безсмислици, като:

Код: Избери всички

html * {
    font-size: 100.01%;
}
Аз сега се уча само на html и на CSS наистина е доста объркано. Бях свалил един готов темплейт ама тои излезе пълен боклук, на различни резолюции се бъгваше както си иска. Това за браузърите което каза наистина имаше нещо такова. Всеки го показваше различно, а ако има грешка в копда някокй дори не възпроизвеждат. Ще видя все пак някаква подходяща програма за да ми свърши работата
mitcd - специалист
Що не ползваш - Adobe Dreamweaver .Слагаш готов тамплиет или си открадни част от сайт ,който ти харесва. Ремонтираш по твой избор.Направи си хоризонтала на 980 Px. и да излиза винаги посредата на страницата.Не ми се учи никакъв CSS или Тпр :-D .
Като може да е лесно ,защо да е трудно.Няма време за уроци и губене на време.
Важен е РЕЗУЛТАТА !
Освен да имаш мераци да ставаш програмист.

Брей че не гледам тая тема има месец !?
  • 1
  • 2

Тема "Малко помощ за HTML" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: