• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kuger - майстор
Здравейте Майстори!Проблема ми е следния-при включване на компа монитора светва,гасне и т.н.. След това резултата е следния-остава тъмен, остава бял/свети без образ/,син екран с логото на марката си, или ,о боже,започва да работи.Проблема за сега го решавам с вадене на щепсела,изчакване и включване.Същия проблем се явява и след включване на монитора в лаптоп,т.е. проблема не е в компа.Моля помогнете!
tarlyo - специалист
Имах подобен проблем. Монитора (Philips 190x) тръгваше след няколко изключвания и включвания. Оказа се изсъхнали кондензатори в захранването. 25лв и е като нов.
kuger - майстор
Благодаря,колега,много си точен и бърз.Благодаря!
stefan_gb - специалист
tarlyo написа:
Имах подобен проблем. Монитора (Philips 190x) тръгваше след няколко изключвания и включвания. Оказа се изсъхнали кондензатори в захранването. 25лв и е като нов.

На колко години е бил монитора Philips 190x колега ?
tarlyo - специалист
3 годинки мисля вече го имам и по принцип съм много доволен.
kuger - майстор
Честно да си кажа,също мислех,че е някой кондензатор,но тъй-като съм от три години пенсионер,и не съм се занимавал с електроника през тия години,по-добре човек да пита.А и тия импулсни захранвания не ги доразбирам много.Иначе монитора ми е над четири години.
1115 - специалист
Купи си low ESR кондензатори.
Препоръчително е такива да се използват в импулсните захранвания.

П.п. А и гледай да са 105 оС.
kuger - майстор
Колега 1115, тази маркировка има ли я на корпуса на кондензатора, понеже веднаж имах следния куриозен случай: търся терморезистор, термистор /казвам и двете/ от 10 Ком и девойчето от щанда ми дава резистор в керамичен корпус, като ме уверява, че е това, което търся. Позачудех се, ама струва стотинки, взех го. В къщи го мятам на мултицета, меря, поднасям запалката, тц, обикновен резистор в керамичен корпус!
petromaniq - специалист
Като начало смени "мрежовия" електролит или го провери за лоши спойки.
kuger - майстор
Здравейте, БЛАГОДАРЯ ! на всички, които се отзоваха на проблема ми. Три 470 мф/25в и два 220мф/25в по 0,2лв. 1,20 лв. - това ми струва ремонта,смених ги сам. Не съм ги мерил, бяха понадути и това реши съдбата им.
  • 1
  • 2

Тема "Монитор Pfilips170X6-проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: