• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kobutan - специалист
Здравейте
имам ноут АСУС Х51R
вече е на почти 3 години. харда е малък - 120 ГБ и често си записвам данни върху ДВД дискове. купувам си шпиндели по 25 или 50 диска и като ги свърша пак. с вербатим дисковете нямах проблеми.
обаче в последно време ги няма и купих някакви Вербатим glossy printable - били за принтиране на обложки върху тях. първия го записах без проблеми, но после 2-3 изхвърлих поради грешка при записа. останалите си стоят, като не мога да ги записвам що да ги хабя? днес купих други LG DVD+R, но пак грешка - в устройството този път...
посъветваха ме да сменя двд устройството, ама и ноута е вече старичък и не виждам смисъл да обновявам едно, после друго на стар лаптоп. няма смисъл просто.
нещо друго бихте ли ме посъветвали?
PiOnEeR - помощник
Пробвай с друга програма примерно: Ashampoo Burning Studio
Ето и линк: Цък
qwerty7 - напреднал
PiOnEeR написа:
Определено и аз гласувам за шампоана.
kobutan - специалист
пробвал съм с неро 6, неро 9 портативно , а също и с безплатната CDBurnerXP. някой път белите дискове - за принтирането- въобще не ги вижда във всяка от тия 3 програми, друг път тръгва записа и на 10-20 % дава грешката....
нещо за изчистване на записвачката? дискове някакви имаше за това май в метро..
BAlexandrov - специалист
С тези дискове има риск да разместят оптиката...
Опитай с прахосмукачката през отвора или ако ти се занимава да го разглобиш и почистиш старателно.
MamaMy - майстор
PiOnEeR написа:
:2thumbs:
kobutan - специалист
с хардуера ич ме няма, виж с разни програмки мога да работя.
ама железото ме плаши, настолен не отварям даже, а камо ли лаптоп да бъзикам - не смея просто.....
nivanov - специалист
Този на лаптопа се чисти далеч по лесно - издърпваш го навън и с наплюнчено парче вестник (В никакъв случай не ползвай спирт или нещо подобно!!!) зачистваш внимателно лещата, която виждаш. Отделно от това - виж дали случайно няма ъпдейт за записващото устройство в сайта на производителя на лаптопа, ако има - приложи го. Освен това имай в предвид, че тези устройства си имат "живот", може и да е към края вече ... Пробвай да записваш и на по-ниска скорост, това до някъде може да спаси ситуацията временно.
kobutan - специалист
Изображение

eто го и шампоана безплатна версия.
в работата бях занесъл лаптопа и записах няколко диска на колегите върху дискове imation - никакъв проблем, а тия вербатим и lg новите уж дето се записват на 16 скорост не иска и това е, нито на 8 - максималната при мен, нито на 6...
Osiris - специалист
kobutan написа:
с хардуера ич ме няма, виж с разни програмки мога да работя.
ама железото ме плаши, настолен не отварям даже, а камо ли лаптоп да бъзикам - не смея просто.....
имам такава записвачка която даваше грешки взех едно презаписваемо CD и записвах и трих докато не почна да записва по големи файлове после успешно записах и DVD
не знам дали ще се получи но може да пробваш аз записвам със Roxio Creator 2010
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със записа на дискове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: