Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
a_nikolov - специалист
Ползвам рутер D-link DI-524 от доста време. Обновил съм фирмуера му с последния наличен в сайта на D-link.
Когато опитам да запиша нов МАС едрес към списъка със статични DHSP адреси записа не е възможен. В списъка има 15 записа. Изтрия ли един след него мога пак да запиша друг, но не и повече от 15.
Предполагам, че има ограничение за броя на записите, което май не би трябвало да е така.
Някой имал ли е подобен проблем?
MamaMy - майстор
15 клиента. Не повече. Това е границата и май няма начин за повече. Предвидено е, за 15 потребители едновременно, като не са мислили, че ще има някои временни.
Lazy_666 - специалист
По принцип 15 клиента на безжичния са си множко, те за това хората са решили че стигат (а може просто да ползват само 4 бита за управление, един господ знае)

Ако ти се екпериментира, и занимава, можеш да попиташ Чичо Гошко за dd-wrt.

Накратко, това е firmware за различни рутърчета, с доста възможности и още по-малко ограничения.

ВНИМАНИЕ: Прочети хубаво главните теми на сайта им, и не експериментирай с единствения си рутър.
a_nikolov - специалист
Благодаря за отговорите. Задължително ще прегледам dd-wrt за повече подробности.
a_nikolov - специалист
За жалост обаче този рутер не се поддържа.
Мисля да опитам с някое старо PC понеже имам няколко неизползваеми.
Има ли някоя Линукс дистрибуция само да е с интерфейс, че няма да мога да справя.
ArturDent - Почти Безобиден
a_nikolov написа:
Има ли някоя Линукс дистрибуция само да е с интерфейс, че няма да мога да справя.
А? :?
cvetanmu - специалист
Ако не се е занимавал с линукси по добре да опита с PCLinuxOS http://www.pclinuxos.com/ поне до сега не ми се е налагало да пиша в конзолата.

Тема "Проблем с рутер D-link DI-524 - ограничен брой статични DHSP" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: