• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
stefan_gb - специалист
Отдавна се чудя какъв е наи добрия метод за съхраняване на батерията на преносимите щаиги, примерно лаптопа се използва само веднъж в седмицата :?
Другия ми въпрос е накои има ли познания как се рециклират батериите, елементи цени . В накои саитове има информация и цени но дерат кожи...
Osiris - специалист
Лошото в случая е че елементите си стареят дори да не ги ползваш
не знам за други но при мен има елементи 2600 mAh и са на цена 16.56 лв. а за работа вземам по 10 лв
BAlexandrov - специалист
Батерията се държи на хладно и незаредена до край. Препоръчват 30-40% зареждане, за да има на къде да пада - то си пада с времето заряда, но пък да не се разреди съвсем, че ще замине скоропостижно.
stefan_gb - специалист
BAlexandrov написа:
Батерията се държи на хладно и незаредена до край. Препоръчват 30-40% зареждане, за да има на къде да пада - то си пада с времето заряда, но пък да не се разреди съвсем, че ще замине скоропостижно.

Не говорим за нови батерии, принципно говорим за батерия на 3 г. Аз лично смятах че на подзаряд батерията би удължила живота си, дефакто как трябва да се процедира при случаи когато РЦ-то не се използва често? Да се държи ли постоянно включен адаптора към лаптопа или не , да се зарежда и разрежда примерно през определен интервал от дни ?
При разряд до колко волта трябва да паднат напрежението на елементите ?
Osiris - даи по вече информация как се извъшва принципно подмяната на елементите , нещо тънкости ?
Второ изискава ли някакво препрогамиране на процесора които следи капацитета на батерията ?
Osiris - специалист
добре е да се правят пълни цикли разряд-заряд а за това колко трябва да падне напрежението то електрониката си ги следи и ще изключи преди да е фатално
подмяната на елементите става като се отвори много внимателно кутията на батерията и се подменят частично или напълно елементите от пакета затваря се отново кутията и батерията е готова за ползване
:wink:
todortv - майстор
А как се процедира,когато контролерчето на батерията
трябва да "разбере".че елементите са сменени?
stefan_gb - специалист
И аз това попитах , ама няма и къде да прочетем :? или не намирам...
Osiris - специалист
контролерчето на литиево йоните батерии мери напрежението в тях така че няма нужда да разбира че са сменени :?
Kasper - специалист
По новите пакети не позволяват само смяна на елементите в батерията на лаптопа. В самата батерия има електроника, която следи зарядния ток, циклите и оща разни други работи и след определен брой цикли или при определени условия (повишен заряден ток или много понижен) направо изключват заряда и не позволяват зареждзането на батерията.
Стига се до там че нови лаптопи стояли по витрините или складовете примерна в Германия и на които батериите са с по три заряда не могат да се използват защото електрониката в тях не позволява. Част от лаптопите които се продават втора употреба у нас са точно такива. Елеминирането на тези чипове е почти невъзможно и се програмират сравнително трудно (отварял съм няколко пакета нещо не ми са получиха нещата).

http://servizat.com/product/100296

http://www.laptopbg.com/rec.html

Това са два сайта които може и да са ти полезни. Имай предвид, че по руските сайтове братушките са доста по словохотливи от нашите тарикати.
Бай Член - специалист
Kasper написа:
Елеминирането на тези чипове е почти невъзможно и се програмират сравнително трудно (отварял съм няколко пакета нещо не ми са получиха нещата).
Има си програмки за всичко, колега, просто човек трябва да потърси.
(жокер - използвай google и ключовата дума sbworkshop)
  • 1
  • 2

Тема "Батерии за лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: