• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Теди - специалист
Имам интересен проблем с клавиатурата която не е активна докато не зареди бозата. На usb порт е и мислех, че има някаква забрана в настройките на BIOS-а към порта. Пробвах с ps2 накрайник, но се оказа, че и така не мога да вляза. За момента не ми е проблем, но когато дойде време за пре-инсталация на бозата ще съм в патова ситуация. В сервиз ще ми решат проблема, но не е в това въпроса.
darken_nz - специалист
А иначе въпросните бутони бачкат ли под уина ?
Ако не я зачита въобще ще ти даде грешка ( можеш да не свържеш мишка, но без клавиатура няма да стартира).
Освен ако опциите не са променени.
Друго, което може да се пробва е дали друга клавиатура няма да работи или да се пробва въпросната клавиатура на друго място.
За момента не ми идват други идеи.
mitko414 - специалист
Изчисти настройките на BIOS чрез махане на батерията или с джъмпер на дъното (търси надпис CLR CMOS), при първото включване BIOS-a сам ще ти предложи да "влезеш" и да го настроиш.

П.П. Не каза с кой клавиш се опитваш да влезеш в BIOS, провери в ръководството на дънната платка.
MamaMy - майстор
Закачи чиста ПС2 клавиатура! Някой дъна зареждат някои УСБ клавиатурите след драйверите на Вина. Има нещо не направено като хората. :)
Теди - специалист
Нито мишката нито клавиатурата бачкат и с други съм пробвал докато не зареди избора на акаунт darken_nz
Правил съм го няколко пъти с батерията и като ми предложи да вляза нямам никаква клавиатура за да потвърдя с Enter :?
Все едно не са включени в компа.
hygro - майстор
На някои дъна не всички портове поддържат клавиатурата. Пробвай с друг USB порт.
Johny - майстор
Има преходници USB-PS2. Аз ползвам такъв, защото през USB пота, не мога да стартирам компютъра с натискането на някой клавиш /шпацията в моят случай/. Тази опция се настройва от BIOS-а, но работи само през PS2 порт.
На higro предположението е най разумно и ако не, то търси проблема в дъното или BIOS-а.
Един много важен въпрос - това е от самото начало или е станало впоследствие?
ArturDent - Почти Безобиден
hygro написа:
На някои дъна не всички портове поддържат клавиатурата. Пробвай с друг USB порт.
Това е!
USB 1.1 (1.0) съвместим търси. Той ще си поддържа и 2.х през ОС.
Osiris - специалист
http://pcworld.bg/5475
Подменю "USB Device Setting"
USB 1.0 Controller - полето се използва за разрешаване или забраняване на USB 1.0 контролера.
USB 2.0 Controller - същото, но за USB 2.0 контролера.
USB Operation Mode - служи за задаване на режима на работа на USB интерфейса. Достъпните настройки са Full/Low Speed и High Speed.
USB Keyboard Function - Поради малкия размер на BIOS чипа по подразбиране поддръжката на USB клавиатура в DOS режим е изключена. Ако нямате PS/2 и искате да ползвате USB клавиатура, трябва да го разрешите в това поле.
USB Mouse Function - аналогично на горното с тази разлика, че включва поддръжката на USB мишката за DOS. Ако използвате DOS и там имате програми, които използват мишка, тогава трябва да го разрешите.
USB Storage Function - това поле се използва за разрешаване и забраняване на поддръжката на USB запомнящи устройства.
дано да помогне
1115 - специалист
100% имаш функция в биоса УСБ легаси съпорт или УСБ КБД
Трябва да ги включиш.
Това е проблема ти.

Ако дъното ти е модерно след "клиър цмос" (става най-лесно с джъмпер ако го има де) по подразбиране ще е са включени.
Ако дъното е дърто - лошо. Ще трябва да си моднеш биоса ако е възможно или да си вземеш ПС2 КБД.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с клавиатура и достъпа до BIOS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: