Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kretio74 - специалист
Здравейте, не съм много наясно с материята и затова моля знаещите в форума да помогнат. Ползвам Wifi идеята ми е да не го хващам с Wifi карта а с рутер след които да вържа още 2 PC-та, или с две думи да си направя домашен лан. Предварително ще кажа,че мястото на останалите 2 компа е такова ,че там Wifi не се хваща и затова съм се спрял на тази идея. слагам рутера на най -добрата позиция за целта и след това предавам по лан на комповете.Благодаря предварително на отзовалите се !!!
sstefanov - майстор
dd-wrt или openwrt ще ти свършат работа.
stoy@n - специалист
kretio74 написа:
Здравейте, не съм много наясно с материята и затова моля знаещите в форума да помогнат. Ползвам Wifi идеята ми е да не го хващам с Wifi карта а с рутер след които да вържа още 2 PC-та, или с две думи да си направя домашен лан. Предварително ще кажа,че мястото на останалите 2 компа е такова ,че там Wifi не се хваща и затова съм се спрял на тази идея. слагам рутера на най -добрата позиция за целта и след това предавам по лан на комповете.Благодаря предварително на отзовалите се !!!
Не знам с какъв Wi-Fi рутер си.На повечето рутери има до 4 изхода за LAN.
zoro1 - специалист
Виж има ли АР в настройките на безжичната.
kretio74 - специалист
Идеята ми е с рутера или с нещо друго да приемам WIfi а не да предавам, и после да пусна по домашен лан. Моля да ме ориентирате към нещо определено което е изпитано като модел.
колега sstefanow мерси за пояснението но не съм наясно на кои модели рутери може да се смени firmware с ddwrt ili openwrt
sstefanov - майстор
И на двата сайта има описано кои модели са съвместими и как точно се прави това, което искаш.
montoya - майстор
В доста случаи става, но зависи от рутерите за точните им настройки. Имам едимакс и там с една отметка само му се казва по какъв начин идва интернета, по кабел или безжично и е готов на ТР линковете също една отметка се цъкаше там и им се даваха различни ИП адреси да раздават,но всичко е до конкретните рутери които ще се ползват.
quietmadness - специалист
Макар да не си формулирал ясен въпрос, отговорът е: ДА. Може да се реализира.
Много зависи от конкретния firmware. Има модели имат тази възможност, с други няма шанс щото са бамбашка.
Възниква следният въпрос:
Имаш рутер и те интересува дали може да става с него
или
Нямаш рутер и искаш да си вземеш такъв с който да стане работата.

Ако въпроса касае второто изникват два варианта:
1. Обичаш да чоплиш и да ровиш в "Матрицата" и ще ти е интересен рутер с възможности за ръчкане.
или
2. Искаш да забиеш една кутийка някъде и да забравиш както се казва, че съществува.
Johny - майстор
Човека добре си го е обяснил. Получава интернет сигнала безжично. Иска да го улови с рутер и да го размножи до още две машини.
Трябва да стане с всеки рутер, но с по-хубав по-добре. Ако ти е слаб сигнала, вземи такъв, на който може да се постави антена, защото и другите машини ще го товарят.
На един приятел му дадох една антенка от комплекта на дъното и той взе да "вижда" още деситина свои съседи.
quietmadness - специалист
Johny написа:
Получава интернет сигнала безжично. Иска да го улови с рутер и да го размножи до още две машини.

Ох
Johny написа:
Трябва да стане с всеки рутер, но с по-хубав по-добре. Ако ти е слаб сигнала, вземи такъв, на който може да се постави антена, защото и другите машини ще го товарят.
Ох
Нищо лично, но такива изказвания оставят много грешни представи. После ходи обяснявай на човека, че интернета не се "лови" и понятието "интернет сигнал" е само майтап.
Между другото на хубавите рутери wireless модулите им са отделно и със сигурност kretio74 няма си реши проблема с такъв. Да не говорим, че истинските рутери изобщо нямат wireless и могат да струват повече от апартамент, но това е една друга тема.

Тема "РУТЕР като клиент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: