• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
tazz - помощник
Значи работата е следната на село има бензиностанция която има незащитена мрежа. Аз живея на около 300-400м от нея и ми е чудно дали мога да ползвам интернета им на настолния си комп, и какво ми е нужно за да го ползвам? Знам че в нета инма много информация за тези мрежи но от всичко досега което съм прочел нищо не можах да измисля :? та за това пиша. Предварително благодаря.
vesel - специалист
Прекалено е голямо разстоянието. Не мисля, че ще хванеш сигнал :roll:
gorgidanchev - специалист
Може...търси и чети.Може и по далеко нооооооооооо...чети.
С 2 леви - специалист
http://www.amazon.com/802-11b-Wireless- ... =pd_cp_e_3

Нещо от сорта, може и хубава насочена антена. Аз имам 400mW WiFi с външна антена и при пряка видимост 250-300м си е добре сигнала - 35-40% според гсм-а и си е стабилен нета.
tazz - помощник
За пряка видимост има. Намерил съм един рутер на далавера :thumbs: :thumbs: OTE CONN-X TW263R4-A0 далимога да го ползвам или да си търся друг или карта. ако е възможно ще ми трябва и някаква антена със сигорност.
infomar
МОЩЕН Wireless LAN WiFi Adapter GSKY 500MW 5DBI И ОБХВАТ ДО 1500 М.

Цена: 60 BGN

http://www.topobiavi.com/%D0%BC%D0%BE%D ... 16416.html

Данни : ЗВУЧИ НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ „Gsky GS-27USB-50 USB 2.0 802.11g High Power USB Wi-Fi Adapter” ВИ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРИХВАЩАНЕ НА ОТДАЛИЧЕНИ МРЕЖИ СЪС СЛАБ СИГНАЛ И УСИЛВАНЕ НА СИГНАЛА ИМ ДО 5 ПЪТИ. ОБХВАТ ДО 1500 М В ЗАВИСМОСТ ОТ ОКОЛНАТА СРЕДА НЕПОСТИЖИМО ДО МОМЕНТА ОТ ДРУГ WIRELESS. ЛЕСЕН НАЧИН ДА ЛОВИТЕ И ИЗПОЛЗВАТЕ БЕЗПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ ОТ ОТКЛЮЧЕНИ И ЗАКЛЮЧЕНИ МРЕЖИ. ЧИПСЕТА НА GSKY ПОЗВОЛЯВА КРАКВАНЕ НА ЗАКЛЮЧЕНИ WEP МРЕЖИ, СТАВА БЪРЗО И ЛЕСНО. ИЗПРАЩАМ И ДИСК СЪС СОФТУЕР BACK TRACK 3 СПЕЦИАЛНО ПРЕГОДЕН ЗА КРАКВАНЕ НА WEP МРЕЖИ И ИНСТРУКЦИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ.

Изображение

Аз ползвам тази антена:

Изображение
MS2415USB

Върши работа до 1000 метра да си прочетеш писмата и бавно сърфиране в интернет, но за без пари толкова.

Предпочитано устройство от моряци и шофьори на TIR
* Устройството представлява монтиран директно в 15 децибелова антена WLAN-USB адаптер на стандарт IEEE802.11b/g
* Усилване: 15dBi
* Ъгъл при 3db : 40degrees
* Съвместим с всеки Notebook или Desktop PC чрез USB-A
* Подържа 64/128-bit WEP-кодиране
* Може да работи Peer-to-peer или клиент към Access Point.
* Подържа популярните OS: Windows98SE/Me/2000/XP Vista Linux
* Скорости:54mb/s 11mb/s ;5.5mb/s;2mb/s;1mb/s
* Мощност на предаване: 60mW
* Стабилна връзка с устройство от същия тип на повече от 5km
* Допустимо удължаване на USB-кабела до 10м.

http://www.anteni.net/Copy%20-%20product_5.html
infomar
Кой модел имате, защото не съм много доволен от вторият - MS2415USB.
Ако имате първият (LAN WiFi Adapter GSKY 500MW 5DBI) - кажете как се държи, отговаря ли на това което е писано в рекламата?
tazz - помощник
съжелявам че пиша пак и то толкова късно но все още съм зинтересован :wink:
Значиднес премерих разтоянието с кола и се оказа че е около 200м следователно можеби няма да ми трябва нещо толкова мощно и скъпо.
Та на въпроса гледах едни PC карти които имат Indoor 100m и са сравнително евтини или ще ми трябва нещо от сорта http://www.pro-bg.com/product/category/57/id/5232/ естествено ще трябва и да търся антена сиготно. Ако имате други оферти предлагаите :wink: .
Lazy_666 - специалист
Това последното можеш да го ползваш само ако тия от бензинджийницата са съгласни. То е рутър, т.е. бодваш му жицата с интернетя, а то ти го разпределя из къщи. На теб ти трябва приемник, гледай за:
wireless adapter
usb wireless
usb wireless dongle

Може да потърсиш някое устройственце на старо и да го пробваш (никога не боли да имаш едно в повече повярвай ми)

Заеми лаптоп от приятел, вържи се към нета и се отдалечавай пеша, виж кога почва да мре...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "запитване за Wireless интернет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: