• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Gladiator_BG - специалист
здравейте ... имам едно съседче кадето си е пуснал интернет и си крадвах нет за лаптопа от него ... но уви той взе че се сети да си сложи парола и сега се опитвам да пусна нет от компа към лаптопа ...
направих си кабел crossover ...
и изчетох десетки теми ... но в крайна сметка резултата беше кръгла нула ...
ето някои от темите с които мисля че трябваше да стане
http://ilhanarif.com/others/helpcenter/57-pc2pc
http://store3.data.bg/pchelp/articles/s ... Wizard.htm
http://www.akula.hit.bg/lancannection.html

свързвам кабела с компа и лаптопа ... шервам ланкартата през която идва нета ... втората ланка и задавам там IP 192.168.0.1 и SM 255.255.255.0

после на лаптопа зададох там както си му е реда
IP 192.168.0.2
SM 255.255.255.0
DG 192.168.0.1
DNS 192.168.0.1

странното е че двата компа немогат да се "видят" един друг
и двата са с XP SP3
кроснатия кабел който съм направил е не по дълъг от 10-12 метра

оптах през setup network wizard ... workgroup и на двата са еднакви (MSHOME който е по подразбиране) ... имената на самите компютри са различни ... но в крайна сметка немогат да се засекат ... за всеки случай съм шернал по 2-3 папки и на двата компа но и от това файда нямаше ...
по принцип доставчика ми е цифрова кабелна телевизия (DCC) и IP-то ми е автоматично ... каквото го зададе модема
в крайна сметка ако немога да пусна интернет на лаптопа поне бих искал да направя някаква локална връзка за да може да разцъквам игрички със сестрата ...
Johny - майстор
Само не разбрах, тази гимнастика има ли общо със съседа, защото щом е с парола, легален начин няма. Ако двете машини са твои, тогава е друг въпрос. С какъв Уиндоус си?
аз имам настолен компютър и лаптоп ... а съседа има лаптоп и си беше пуснал безжичен нет та си крадвах от него нет за лаптопа ... а сега зора ми е от моя настолния да си пусна нет за лаптопа LAN - LAN с кроснат кабел ...
и двете машини са с Win XP SP3
rulom - модератор
Не разбрах нет-а имаш ли го?
Иначе и аз имах подобен проблем в къщи.Нет има, а двете машини не се виждат.Пробах какво ли не, накрая дигнах ръце и намерих тази програмка http://www.download25.com/install/free-ip-scanner.html сканира всички машини по мрежата и като избереш нужния РС има опция да ти отвори шернатите неща.За по-лесно съм извел като препратки вече намерените папки и готово.
да аз имам интернет на настолния компютър и искам от него да пусна нет на лаптопа ... но ще съм доволен и само локална мрежа ако успея да създам
забравих да допълня че няма нито нет на лаптопа и когато го ping-нах също показа че няма връзка ...
за кабела съм сигурен че е наред защото го просвирих ... а колкото до буксите ... вързани са както трябва
:?
Johny - майстор
Простото и удобно решение е рутер. Tова, което правиш, за да ползваш нета и от двете машини, не е точно така т.е. не е връзка м/у два компютъра. С кабела губиш мобилността на лаптопа. Може и със суич, ако търсиш по-евтино решение, но рутера е по-доброто. Аз съм с рутер - Lynksys 160N и съм вързан директно с кабел към него, а синът ходи по стаите с лаптопа и ползва безжичната връзка. Много е удобно. Дори да имаш защита по MAC адрес от доставчика, то рутера автоматично го присвоява и няма нужда да го регистрираш отделно. Тук някъде разисквахме какъв рутер е добър и колега си взе Lynksys 160NL и остана много доволен. Само дето е по-скъп 160-180 лв.
мерси за идеята но това с рутера и суича отпада ... главната идея е да се вържат двата компа в мрежа ... нета не е толкова от значение ... игрите са по важни :lol:
а и това с кроснатия кабел го правя за втори или трети път ... в приятел се опитах да вържа два настолни компютъра XP-XP и пак не успях ... сигурно проблема е в мене но следвам стъпка по стъпка сичкото инфо за това как се прави ...
а и предизвикателството да подкарам нета с тоя кроснат кабел е по голямо ...
Johny - майстор
Тогава не би трябвало да имаш проблеми. Това нещо го правих през пролетта, когато купих лаптопа и прехвърлих стотина Гигабайта игри на наследника. Това е най бързата връзка. Когато имам време ще закача двете машини, за да видя къде грешиш, ако не си решил проблема.
jameson_2001 - специалист
До колкото знам интернета е за конкретно IP, тоест ако включиш друг компютър няма да имаш интернет. Питай доставчика как може да стане.
rulom - модератор
Ето как става с програмката, а за нет-а нямах никакви проблеми.Шернах си LAN-а и другия компютър си тръгна.Някои доставчици май блокират това шерване на мрежите.
Проблема ми беше че не можех да виждам другия и затова изрових това решение.Може да има и по-добро, ама не рових повече.

Прикачен файл

без име1.JPG
без име1.JPG (57.77 KиБ) Видяна 8599 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Връзка м/у два компютъра (какво ли не пробвах)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: