• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
petromaniq - специалист
От един месец и нещо ми се пълни пощата със всевъзможен спам - дори и такъв, който не е адресиран до моята поща, а е с приближен ник. Пратих им запитване, но отгорът беше толкова уклончив, колкото и защитата им от спам (опциите и настройките им). Ето на какво става на практика.
Прикачен файл:
spam.JPG
petromaniq - специалист
Нарочно дадох шот, за да се види, че съобщението има съвсем друг адрес. Кой в случая е за е... Аз мисля че пощаджиите, след като ми доставят чуждо адресирано съобщение. А ако тръгна да блокирам за щяло и не... сигурно ще доживея пенсия. :lol:
darken_nz - специалист
Те и самите АБВ ни осигуряват достатъчно спам (те си го казват хората), после идва ред на другите сайтове.
Те от своя страна дават адресите ни на още лица и работата става дебела.
Те и операторите (Mtel, Vivacom) правят същото, но разликата е, че при тях е ЗАБРАНЕНО, те отговарят за нашата информация и ПО ЗАКОН нямат право да ни раздават информацията тук и там. После разните лица злоупотребяват с дадената им информация.
На една комшийка даже и откриха фирма на нейно име (естествено губеща) и по чудо се измъкна с много мъки заради една дребна грешка при попълване на данните, но знам и хора, които не са извадили този късмет (това засяга друга тема, но просто реших да дам пример за последиците от некадърността и непукизма им).
Пробвай да зададеш някакви филтри.
Например да блокираш най-честите, а после в настройките за защитата от спам да направиш така, че всички извън адресната ти книга (приятели близки и други доверени източници) да отиват автоматично на папка спам и после направо с метлата всичките (изчисти на папка спам и после на кошчето и чао).
petromaniq - специалист
Проблема не е толкова "болен" че има спам в пощата. Активирал съм добавката abv notifier за Mozilla в очакване някой от някъде да отговори, я от форум.... и е твърде досадно да получавам кьорфишеци оттук-оттам. А спам или не се индикира, като непрочетено съобщение и резултата е налице.
darken_nz - специалист
Явно е някакъв бъг.
Нямам такъв проблем и винаги каквото и писмо да имам добавката ме уведомява.
Аз хвърлям по един бегъл поглед и после веднага метлата и всичкия спам отива на небето.
velsi - Почетен майстор
Добавката има опция да уведомява само за писма в инбокс-а. Без тези от спам и кошче папките.
petromaniq - специалист
Благодаря! :rock: Има то, ама нямало кой да гледаа.
biser80 - специалист
velsi написа:
Добавката има опция да уведомява само за писма в инбокс-а. Без тези от спам и кошче папките.
А ще кажеш ли как става това с уведомяването?
Аз глердх,гледах ма нищо не видях :?
petromaniq - специалист
долу в дясно д.бутон на мишката >предпочитания>после чайки на - без папка спам, без папка кошче.
  • 1
  • 2

Тема "SPAM в abv.bg" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: